Martin Adamson Inglismaal võidukas

Martin Adamson. Foto: Rauno Kais
Martin Adamson. Foto: Rauno Kais
Culham Parki krossirajal sõideti Inglismaa quadracerite meistrivõistluste eelviimane etapp, kus 250cc masinaklassis oli stardis vigastuse tõttu pikalt eemal olnud ja ühe etapi seetõttu vahele jätnud Martin Adamson.

Kvalifikatsioonis näitas Adamson oma pearivaalide Bailey Edwardsi ja Lawrence Whyte järel kolmandat aega. Esimeses sõidus sai eestlane väga hea stardi, kuid peagi möödus temast Edwards, keda seekord enam püüda ei õnnestunud. Samas ei ohustanud ka kolmandal kohal sõitnud Whyte Adamsoni ja sõidust tuli kindel teine koht. Teises sõidus sai Adamson samuti stardivõidu ja peagi sai Edwards temast jälle mööda, kuid selles sõidus võttis eestlane liidrikoha kohe tagasi ja hoidis seda ruudulise lipu langemiseni. Teisena lõpetas seekord Whyte ja kolmandana avasõidu kuues Daffyd Davies. Edwardsi quadil tuli aga kett maha ja ta pidi sõidu pooleli jätma. Päeva viimase sõidu võitis Whyte enamus võistluste sadulata sõitnud Adamsoni ja Davies’i ees, Edwards ületas lõpujoone neljandana.
Kolme sõidu kokkuvõttes kuulus etapivõit 114 punktiga Adamsonile Whyte’i (112 p) ja Davies’i (99 p) ees. Sarja liidrina jätkab nüüd üheksanda koha saanud Edwards, kellel on koos 1028 punkti, teine on Whyte (980 p), kolmas Davies (950 p) ja eelmiselt etapilt eemal olnud Adamson (934 p). Kuna hooaja kokkuvõttes läheb aga maha kõige nõrgem etapp, siis on punktiseis tunduvalt põnevam: juhib Edwards (955 p), kellele järgnevad Whyte (945 p), Adamson (934 p) ja Davies (873 p).

“Kvalifikatsioonis oli väga jube sõita, tunne oli selline, et paneme asjad kokku ja lähme ära koju, kuna trenni pole peale traumat saanud korralikult teha ja enne võistlust ei jõudnud üldse sõita. Endalegi üllatusena sain kolmanda aja ikkagi kätte. Esimese sõidu stardis mõtlesin, et kas ma üldse jõuan ennast esiviisikusse ära sõita, aga välja tuli niimoodi, et stardi võitsin ja hoidsin Edwardsit seljataga, kuni ta mööda sai peale mida kindlustasin lihtsalt sõidu lõpuni teist kohta. Teise sõidu stardist sain taaskord esimesena minema, kuid Edwards sai ka selles sõidus kohe mööda. Seekord võtsin kohe koha tagasi ja sõitsin esimesena lõpuni. Tundus küll lihtsa jutuna, aga tegelikult oli väga raske, sest rada oli juba väga auku läinud. Viimase sõidu stardist sain teisena minema, kuid esimesel ringil kukkus sadul ära, mis tähendas, et pidin terve sõidu püsti sõitma. See oli ikka väga jube katsumus, sest rada oli täiesti käest ära. Viimasel ringil suutsin liidriga päris palju vahet vähendada ja oleks võinud veel üks ring olla… Aga oleksid motospordis paraku ei loe. Kirja tuli etapivõit ja nüüd jääme suure põnevusega viimast etappi ootama,” võttis oma seiklusterohke nädalavahetuse kokku Adamson, kellel on veel üpris reaalne selle aasta Inglismaa meistriks tulla.

Hooaja viimane etapp sõidetakse 21. septembril Brakehilli krossirajal.