Sander Pärna ja James Morgani väljasõitu ei põhjustanud sõiduviga ja auto oli meeskonna poolt ette valmistatud korralikult (VIDEO)

Sander Pärn ja James Morgan. Foto: Timo Anis
Sander Pärn ja James Morgan. Foto: Timo Anis
MM-Motorsport meeskonnas sõitvad Sander Pärn ja James Morgan (Ford Fiesta R5) alustasid Baltikumi suurimat autospordisündmust auto24 Rally Estonia kõrgete lootustega. Euroopa autoralli meistrivõistluste etapilt oli eesmärk saada palju vajalikke katsekilomeetreid enne Soome MM-rallit ja loomulikult oli soov võidelda ralli kõrgeima koha eest.

Kiirus Poola MM-rallil oli hea ja enne kodust võistlust tehtud testid ja sõidetud rallisprint lisasid kindlust. Paraku aga lõppes Sander Pärna ja James Morgani ralli kvalifikatsioonikatsel, kui nad sõitsid teelt välja, vastu puud. Viga oli saanud ka auto turvapuur ja see tähendas, et nende jaoks oli ralli läbi. MM-Motorsport meeskonna juht Markko Märtin kinnitab, et tegu polnud Sanderi sõiduveaga ja ka auto oli meeskonna poolt korralikult ette valmistatud.

„Kogu MM-Motorsport meeskond on äärmiselt kurb, et Sanderi ja Jamesi ralli lõppes sisuliselt enne seda, kui see jõudis alata. Tulime siia kõrgete lootustega ja see, et ralli neile nii kiiresti lõppes on tõsine löök kogu meeskonnale. Kinnitan, et tegu polnud Sanderi sõiduveaga ja et auto oli meeskonna poolt ette valmistatud korralikult. Katsel juhtus autoga midagi sellist, millele otsime koos auto tootjaga seletust ja edaspidist lahendust,“ ütles Markko Märtin.

Sander Pärn ja James Morgan on loomulikult vägagi löödud, et nende ralli sellise lõpu sai. Sõitmata jäid vajalikud võistluskilomeetrid enne Soome MM-rallit ja kuni väljasõiduni oli kiirus hea. Kuid tegu on mootorispordiga ja kahjuks selliseid asju juhtub. Nüüd tuleb see unustada ja minna edasi ning mõelda juba järgmiste startide peale, kinnitavad nii Sander Pärn kui James Morgan.