Sander Pärn lõpetab oma selle aasta autoralli hooaja maailmameistrivõistluste etapiga Walesis

Sander Pärn - James Morgan. Foto: Timo Anis
Sander Pärn – James Morgan. Foto: Timo Anis
Eelmisel nädalavahetusel sõidetud autoralli MM-sarja etapil Hispaanias sai Sander Pärn koos kaardilugeja James Morganiga WRC2 klassi seitsmenda koha. DMACK Trophy tiimis sõitvad Pärn ja Morgan läksid hooaja ainsale kruusa-asfaldi segarallile M-Sport poolt ette valmistatud Ford Fiesta R5 autoga ja sõitsid WRC2 klassi punktidele, kus osalejaid oli kokku 16.

Hispaania MM-ralli algas neljapäeval Barcelonas katedraali ümbruses sõidetud publikukatsega. Olud olid äärmiselt keerulised, juba enne katse algust oli sadanud korralikult vihma ja sellel hetkel, kui Pärn ning Morgan rajal olid, oli sadu taas tugev. Pärn ja Morgan said sellelt katselt kirja oma klassi kaheksanda aja.

Reedel ootasid ees Hispaania MM-ralli kruusakatsed, mis jätkuva vihmasaju tõttu olid väga libedad ning rööpad vett täis. Kahel esimesel katsel sõitsid Pärn ja Morgan vastavalt oma klassi kümnenda ja üheksanda aja. Järgmise katse finišisse nad kahjuks ei jõudnud. Ühes kurvis libises nende Ford Fiesta R5 parema tagumise nurgaga vastu tee ääres olnud kivi ja viga saanud vedrustuse tõttu polnud võimalik jätkata. Auto toimetati Salous asuvasse hooldusalasse, kus M-Sport mehaanikud selle korda tegid ja nii said Pärn ning Morgan järgmisel päeval juba Rally 2 reeglite alusel rallit jätkata.

Sander Pärn - James Morgan. Foto: Timo Anis
Sander Pärn – James Morgan. Foto: Timo Anis

Laupäeval sõideti oma klassi TOP 10 aegu, päeva viimasel, Salou publikukatsel olid nad viiendad. Pühapäeval jätkati tõusvas tempos, lõppkokkuvõttes kuulus Sander Pärnale ja James Morganile Hispaania MM-ralli WRC2 klassi seitsmes koht, mille eest toodi meeskonnale kuus punkti.

“Väga raske ralli oli, see oli minu esimene asfaldiralli neljaveolise autoga ja selle konkreetse autoga. Viimane asfaldiralli oligi meil siin kaks aastat tagasi. Õppimist ja avastamist oli palju, katse-katse haaval läks tunne paremaks ja ajad samuti. Järgmine start on meil Wales’i MM-ralli, kus tunneme ennast kindlasti paremini,” rääkis Sander Pärn.