Mikk Maaten jätkab hooaega kodumaal

Mikk Maaten auto24ringil
Eesti ringrajasõitja Mikk Maaten jääb FIA Kesk-Euroopa tsooni (CEZ) võistlussarja ESET V4 Cup teiselt etapilt kõrvale.

ESET V4 Cupi avaetapil Ungaris Hungaroringil tabas Miku autot treeningul mootoririke. Kuna kohapeal seda remontida ei saanud, jäi ka võistlusel osalemata. Kahjuks selgus, et rike on oodatust tõsisem ja seetõttu ei stardi Mikk ka teisele etapil, mis sõidetakse sel nädalavahetusel Austrias A1 Ringil.

See aga ei tähenda, et Mikk võistelda ei saaks. Juba sel laupäeval ja pühapäeval on ta koos paarimehe Peep Peetersoniga stardis Pärnu külje all Auto24ringil, kus peetakse Eesti meistrivõistluste teine etapp. Sprindisõidud toimuvad laupäeval algusega kell 17.50 ja 19.05, 45-minutiline kohustusliku boksipeatusega kestussõit pühapäeval kell 10.15.

Mikk Maaten: „Kahjuks sellest mootoris vist enam asja ei saa ja seetõttu ei saa ma Austrias võistelda. Juunikuine etapp on Tšehhimaal Mostis, sinna me ka võib-olla ei jõua. Plaanid on ümber tehtud, aga need on hetkel veel plaanid. Õnneks saab ka BMW-sarjas tänu headele inimestele sõita ja eks ma osalengi selle võistlustel Eestis ja Soomes. Esimene etapp Riias ei tulnud kõige paremini välja, kohe kestussõidu stardis kadus teine käik. Võistluseelset treeningut jäi kah väheks, Riias ilma selleta end kindlalt ei tunne. Aga Pärnu võistluse koha pealt olen päris lootusrikas, autol sirgekiirust oli ja kurvides pidas ka päris hästi.“

Mikk Maaten (27) alustas autode ringrajasõiduga juba 13-aastaselt, aastal 2004 tuli ta noorteklassis Eesti karikavõitjaks ja aasta hiljem meistriks. 2006. aastal võistles Mikk juba täiskasvanute arvestuses ning lõpetas Eesti meistrivõistlused teise kohaga klassis Super 1600. Pärast masust tingitud viieaastast võistluspausi naases ta ning on alates aastast 2013 lõpetanud kõik hooajad Eesti meistrivõistluste esikolmikus klassis BMW 325 Cup. Võistlemise kõrvalt on Mikk tegelenud ka Viljandi võidusõidumeeskonna arendamise ja juhtimisega ning käivitanud huviringi Noorelt Autokoolis. Tänavu võistleb Mikk lisaks kodumaale ka FIA Kesk-Euroopa tsooni sarjas ESET V4 Cup Sloveenia tiimi Pirman Racing värvides, tema võistlusautoks on kaheliitrise mootoriga Peugeot 206 ning võistlusklassiks Sprint -2.0.