Nädalavahetusel toimuvad ringrajasõidu meistrivõistlused

Se

Andre Kiil. Foto: Raimonds Volonts
l nädalavahetusel 19.-21-mail toimuvad Audrus auto24ringil ühel ajal nii autoringraja BMW Xtreme Cup klassi Eesti- ja Soome meistrivõistluste 2.etapp kui ka motoringraja Eesti ja Läti meistrivõistluste I etapp. Samal ajal selgitatakse ka välja, kes tuntud Eesti naistest on kiireim ringrajal.

Harva juhtub nii, et ringrajal saab kaasa elada nii mitmekülgsele võidusõidule. BMW Xtreme Cup EMV II etapi stardinimekiri on kirju: peale eestlaste on võistlejaid nii Soomest, Prantsusmaalt kui ka Leedust. Stardis on ka BMW Xtreme klassi valitsev meister Andre Kiil, kelle eesmärgiks on tänavu korrata eelmise aasta saavutust ning sellele lisaks võtta ka Soome meistritiitel ja Põhjamaade (NEZ) meistritiitel: “Lihtne see olema ei saa, sest kõigil võistlejatel on täiesti ühesugused autod ja sõitjad on väga võrdsed. Kõlab uskumatult, kuid selle konkreetse masinaklassi 10 esimest sõidavad ringiaegu kõik ühe sekundi sisse”. Kes aga hooaja lõpuks meistritiitlid omale saab, on Andre sõnul võimatu ette ennustada.

Mootorrattaklassides on esimest korda rajal VihurMoto Rahvaliiga. Sarja peakorraldaja Rannus Ervini sõnul on tegemist klassiga, mis loodi spetsiaalselt tänavasõitjatele ja motoringrajas alles algajatele: “Siin võib sõita tänavarattaga ilma, et peaks tegema kulutusi sõiduki ümberehitusele. See klass annab võimaluse väiksema eelarvega ringrajasõidust osa saada ja selle alaga lähemalt tutvuda. Eks hooaja lõpus ole näha, millised talendid meil peidus on olnud”. Kuna tegu on nii Eesti kui Läti meistrivõistluste etapiga, on osalejaskond esinduslik ja rahvusvaheline. Võistlejaid on nii Eestist, Lätist, Leedust kui ka Soomest. Superbike klassis saab kaasa elada Hannes Soomeri ja Martin Pärtelpoja põnevale jõukatsumisele.

Silmailu saab rajal palju olema, alustades ilusatest autodest ja mootorratastest, lõpetades kaunite Eesti naistega. Jah, meie oma teada-tuntud kaunitarid Teele Viira, Grete Paia ning TV3 reporter Kadri Pikhof ajavad seal samas auto24ringil Toyota GT86’l pöörded põhja, et välja selgitada, kes on kiireim. Naisstaaride võidusõit toimub laupäeval orienteeruvalt kell 14:30.

Terve nädalavahetuse kestvat üritust saab oma silmaga vaatama minna juba reedel, mil auto24ringil toimuvad mootorrattaklassidele treeningud. Laupäeval kell 10 algavad nii autode kui mootorrataste vabatreeningud, kell 13 tehakse algust kvalifikatsioonisõidudega ning esimene võistlusstart antakse kell 15.

Pileti hind pealtvaatajale on vaid 5 eurot ja pensionäridele 3 eurot, kuni 12-aastased lapsed pääsevad sisse tasuta. Ringi saab uudistada nii boksialas kui ka tribüünil ja loomulikult raja ääres.

Kogu ürituse ajakava: www.msport.ee/wp-content/uploads/2017/03/Motov%C3%B5istluse-ajakava-V3.pdf