Maanteeamet ja Eesti Autospordi Liit tänasid kiirusjälgijaid

Foto: auto24ring
Maanteeameti ennetuskampaaniale ,,Liitu kiirusjälgijatega!” pani õla alla ka Eesti Autospordi Liit ning koos esitati autojuhtidele väljakutse hakata kiirusjälgijaks. Sellel nädalal kulmineerus kampaania Pärnumaal auto24ringil, kus premeeriti võitjaid.

Esmaspäeval, 5. juunil kogunesid „Liitu kiirusjälgijatega!“ kampaania õnnelikud võitjad Pärnus ning võtsid vastu oma auhinna: osalesid Urmo Aava poolt läbi viidud teooria- ja sõidukoolitusel, mille eesmärk oli tutvustada autojuhtidele liikluses tekkivaid ohuolukordi ning õpetada, kuidas neid vältida. Pärast koolitust said kõik autojuhid istuda Urmo Aava juhitud auto24ringi ametliku auto Toyota GT86 kõrvalistmel ja seejärel juba ise juhtida.

„Minu, kui endise võidusõitja jaoks on oluline, et autosportlased ja alaliidud, kes tegelevad tehnikaspordiga panustaksid ka liiklusohutusse. See oli minu ja EALi motivaatoriks, et selles kampaanias kaasa lüüa ning oma panus anda. Kampaania võitjad nägid läbi autospordi, kuidas liiklusturvalisust tõsta. Kampaania eesmärk oli, et piirkiirust jälgitaks ning keskmine kiirus ei tõuseks. Loodan, et Eesti Autospordi Liit ja Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon suudavad tulevikus veel rohkem Politsei ja Maanteeametiga koostööd teha,“ sõnas Urmo Aava pärast koolitust.

Aprillis ja mais toimunud kampaania eesmärk oli liiklejatele meelde tuletada, millist ohtu kujutab piirkiiruse ületamine asulakeskkonnas, eriti linnas.

“Liiklejad ei mõtle pahatihti, et õigeks ajaks tööle jõudmine, kiire sõidu nautimine või lihtsalt enesekehtestamine ei kaalu üle potentsiaalsed õnnetused. Kiirus on peamine liiklusõnnetuste faktor ja seostub 30% hukkunutega. Ka vigastuste risk suureneb kiiruse kasvades oluliselt. Otsus, mille võtab vastu sõidukijuht, toob tagajärgi kõigile teistele liiklejatele,” selgitas Maanteeameti ennetustöö osakonna juhataja Monika Heinrand.

Maanteeamet ja Eesti Autospordi Liit esitasid autojuhtidele väljakutse: neil oli võimalik liituda veebilehel kiirusjälgijad.ee ning panna end nõnda proovile. Kõik kampaaniaga liitunud said auhinnaks aasta jooksul ühe tunni tasuta sõitu enda autoga Põhjamaade modernseimal ringrajal, auto24ringil. Peaauhinnaks kinkis Eesti Autospordi Liit viiele väljakutses osalejale sõidukogemuse endise tipprallisõitja Urmo Aavaga. Peavõidu saajatel ei tohtinud olla viimase 12 kuu jooksul ühtegi liiklusrikkumist.