Mattias Reinaas saavutas jetispordi juuniorite maailma- ja Euroopa meistritiitli, Marten Männi ja Kätriin Nilbe samuti medalitel

Mattias Reinaas. Foto: erakogu
Portugalis, Penafielis toimus jetispordi EM-i viimane II etapp ja Junior SKI GP3 klassi MM. Eestist oli läinud Portugali võistlema kokku kolm sportlast – Mattias Reinaas, Marten Männi ja Kätriin Nilbe. Jetispordi EM-il osales kokku üle saja võidusõitja, rohkem kui kahekümnest riigist.

Mattiasel toimus kolm starti Junior SKI GP3 MM-il ja need tulemused läksid ka EM-i II etapi arvestusse. Esimeses sõidus sattus Mattias Portugali võidusõitja Victorino Rodriguese ja norralase Alexander Kallandi järele sõitma ja püüdlustest hoolimata ei õnnestunud mööduda. Peale esimest sõitu analüüsis Mattias oma sõitu kaheteistkümne kordse maailmameistri belglase Quinten Bosschega, kes on ühtlasi ka Mattiase suur eeskuju ja järgmised stardid olid juba palju paremad. Teise ja kolmanda sõidu Mattias võitis veenva eduga.
Mattias osales EM-sarjas täiskasvanute klassis SKI GP3 kus ta saavutas väga tubli neljanda koha.

Marten Männi oli edukas klassis SKI GP2, kus saavutas etapil teise koha ja EM-ikokkuvõttes hõbemedali. Klassis SKI GP1 tuli Marten etapil viiendaks ja kokkuvõttes saavutas EM-il neljanda koha.

Kätriin Nilbe oli klassis Ladies SKI GP1 esimesel etapil teine ja Portugali tuli eesmärgiga kokkuvõttes medal võita. See tal õnnestus ja kahe etapi kokkuvõttes saavutas Kätriin hõbemedali.

Kätriin Nilbe. Foto: Vittorio Ubertone