Kätriin Nilbe võitis jetispordi MM-etapil ajasõidu

Kätriin Nilbe. Foto: Simon Palfrader
Araabia Ühendemiraatides Dubais alanud jetispordi MM-i kolmanda etapi esimene päev oli eestlastele edukas. Sõideti vabatreeningud ja stardijärjekorda määravad ajasõidud.

Eesti jaoks tegi ajalugu noor kahekümneaastane Tartu jetisportlane Kätriin Nilbe, kes esimese eestlasena võitis ära MM-etapi ajasõidu. SKI Ladies GP1 klassis osaleva Kätriini jaoks oli see suur üllatus, et suutis sõita välja parema aja mitmekordsetest maailma- ja Euroopa meistritest.

Meestest on Dubais võistlustules klassis SKI GP1 Marten Männi ja Markus Lutsokert, kes tulid ajasõidus vastavalt seitsmendaks ja kaheksandaks ning stardivad homsesse esimesse sõitu kõrvuti. Võimsaimas klassis Runabout GP1 tuli tänases ajasõidus Anton Pankraatov seitsmendaks. Homme sõidetakse esimesed kaks võistlussõitu ja reedel kolmas.

Rajasõidu kolmes võistlusklassis osaleb MM-etapil 55 sportlast ja esindatud on 24 riiki. Jetispordi MM-etappi on võimalik vaadata interneti otseülekandes veebilehel www.aquabike.net. Esimene startide voor algab homme eesti aja järgi kell 8.00 hommikul ja teine voor kell 13.00 päeval. Laupäevane kolmas start algab kell 13.00.