Marten Männile jetisõidu maailmameistrivõistluste kuues koht

Marten Männi. Foto: Simon Palfrader
Juunis Itaalias alanud ja täna Araabia Ühendemiraatides lõppenud selle aasta jetisõidu maailmameistrivõistlused pakkusid Ski GP1 klassis sõitnud Marten Männile palju emotsioone. Esimest aastat täiskasvanute hulgas võistelnud 16-aastane Saku noormees saavutas hooaja kokkuvõttes tugeva kuuenda koha

Marten Männi oli esimene eestlane, kes tõusis Ski GP klassis etapi kokkuvõttes poodiumile, kui saavutas Dubais kolmanda koha. Ühtlasi oli ta sarja noorim sõitja, kes etapil poodiumile on jõudnud. Lisaks tõusis ta hooaja sees oma tulemustega MM-sarja lepingulise sõitja staatusesse.

Hooaja viimane etapp sõideti sellel nädalal Araabia Ühendemiraatides, Sharjah’s. Seda jäid pisut varjutama tehnilised probleemid ajasõitudes ja esimeses sõidus. Teisest ajasõidust tuli kümnes aeg, esimeses sõidus oli koht 12, teises sõidus seitsmes ja kolmandas kaheksas. Ka etapi kokkuvõttes oli Marteni koht kaheksas.

“Sel korral segasid meid pisut tehnilised probleemid aga hooaeg oligi juba liiga ilus olnud. Kuna teises ajasõidus head aega ei saanud, oli väga keeruline “paki” keskelt startida. Lisaks oli siin sileda vee peal jetil veidi tippkiirusest puudu ja seetõttu olin iga sõidu alguses väikestes raskustes. Kuna rada ei soosinud eriti möödasõite siis oli väga keeruline oma kohta sõidu jooksul parandada. Siiski oli näha, et saime hooaja lõpuks üles hea kiiruse,” rääkis Marten peale sõite.

Etapi võitis Quinten Bossche, edestades Kevin Reitereri ja Stian Schjetleini.

Hooaja kokkuvõttes kuulus Marten Männile oma esimesel aastal täiskasvanute seas kuues koht, maailmameistriks tuli Quinten Bossche, teine Kevin Reiterer ja kolmas Mickael Poret. “Siia tulles oli eesmärk oma 5. kohta säilitada aga tõesti halva õnnega nädalavahetuse tõttu see ei õnnestunud. Siiski esimene aasta GP1 klassis kuues olla on väga rahuldav tulemus. Tänan oma perekonda, toetajaid, sõpru ja fänne, kes erineval moel aitasid selle hooaja õnnestumisele kaasa,” võttis Marten Männi oma hooaja lühidalt kokku.