Autosportlane Martin Rump Tais poodiumil

Martin Rump. Foto: Absolute Racing
Blancpain Asia GT sarja kolmas ja neljas etapp toimusid seekord Chang International ringrajal Tais. Võistlus peeti väga kuumades oludes ja nö. täismajale. Õhutemperatuur oli 36, rajatemperatuur 57, soojapügalaid autos kerkis üle 60 kraadi ning pealtvaatajaid registreeriti pea kolmkümmend tuhat.

Rumbi kvalifikatsioonitulemus andis talle kolmanda stardikoha. Hea stardiga õnnestus tõusta teiseks, kuid edasi nappis autol tippkiirust. Eestlane oli sunnitud taanduma koguni kuuendaks. Seejärel head stabiilsust hoides õnnestus vahetus kaasvõistlejale Franky Chengile üle anda neljandana. Esimene sõit lõpetati poodiumi kolmandal astmel.

Chengi kvalifikatsioonitulemus andis Eesti-Hiina ekipaazile kaheteistkümnenda koha. Frankyl õnnestus kõige hullemas „hundikarjas“ kokkupõrkeid vältida ja anda vahetus Martinile üle üheteistkümnendana. Eestlane oli finišis üldarvestuses viiendana ja oma klassis kolmandana.

Sellega tõusis Rump/Cheng #3 Audi R8 GT3 üldarvestuses neljandaks kui oma klassis ollakse teisel positsioonil.

Martin Rump: „Auto polnud meil see nädalavahetus kiireim aga tänu heale stabiilsusele saime kaks tugevat tulemust ja korraliku punktilisa. Suur tänu Absolute Racingule, Audi Spordile ja Franky Chengile.“

Järgmine Blanckpain Asia võistlus toimub 30. juuni – 01.juuli Jaapanis kuulsal Zuzuka ringrajal. Enne seda aga on Rump tagasi Audi R8 GT3 roolis Hiina GT sarjas Zhejiang International ringrajala 01.-03. juuni.