Mikk Maaten võistleb tänavu Volkswagen Golf GTI TCR-i roolis

Foto: GSR Service
Eesti autoringrajasõitja Mikk Maaten teeb sel nädalavahetusel esimese etteaste Baltimaade kestvussõidu meistrivõistlustel (BEC). Hooaja kokkuvõttes on sihiks üldesikoht.

Mikk võistleb Leedu tiimi GSR Service värvides, võistlusautoks on Volkswagen Golf GTI TCR stardinumbriga 5 ja tiimikaaslaseks, kellega võistluse käigus vaheldumisi sõidetakse, leedulanna Ernesta Globyte. Mullu sai GSR Service’i tiim, kus Ernesta Globyte oli üheks piloodiks, BEC-sarja üldarvestuses teise koha ja klassis A3000+ meistritiitli.

Tänavune BEC on neljaetapiline sari, Riias sõidetakse 12. mai, 9. juunil ja 19. augustil ning lõpuetapp toimub Pärnus 23. septembril. Võistluse kestus on 4 tundi, välja arvatud 19. augusti oma, mis kestab 6 tundi.

GSR Service’i Volkswagen Golf GTI TCR on valminud Volkswagen Motorspordis aastal 2018. Täpselt samasuguse autoga võideti nädal tagasi Hungaroringil WTCR-sarja sõit, roolis maailmameister Rob Huff. Golf GTI TCR-il on kaheliitrine turboga mootor võimsusega 350 hobujõudu, veojõud kantakse esiratastele läbi järjestiklülitusega kuuekäiguline käigukasti. Auto kaalub 1200 kg. Kõik BEC-sarja autod võistlevad Hankooki rehvidel.

Foto: GSR Service

Miku tiimikaaslane Ernesta Globyte on praegu ilmsel kiireim naisringrajasõitja Baltikumis. Mullu võitis ta Balti meistritiitli klassis BTC2 ja oli teine BEC üldarvestuses, varasematest aastatest on tal ette näidata veel üks Balti ja kolm Leedu meistritiitlit.

Mikk Maaten: „Eelise aasta lõpul otsis GSR Service endale sotsiaalmeedia kaudu pilooti. Võtsin meeskonnaga ühendus, eelarveliselt on tegemist väga hea pakkumisega ja tundus, et mina olen ka nende jaoks päris hea pakkumine. Golf TCR-iga olen sõita saanud täpselt 100 kilomeetrit. Õppida on veel palju, aga minu kiirus võrreldes konkurentidega oli piisav, et sõitjakoht endale saada. Golf on mulle hästi tuttavast BMW Cupi autost Pärnus umbes 10 sekundit ringi peale kiirem ja kui BMW-ga hakkas rajal aega lausa üle jääma, siis Golfiga mõttepausi hetke ei teki, juba on järgmine kurv käes.

Võistluskalender on väga Riia-keskne, mis sõitjana mulle väga meeldib, Eesti fännidele aga vast mitte väga. Siiski on kõikidest sõitudest võimalik ilmselt vaadata otseülekannet interneti vahendusel.

Meeskond oli mullu BEC-sarjas üldarvestuses teine, seega on tänavu ainuke loogiline plaan olla astme võrra kõrgemal. Kuna tegemist on võimeka meeskonnaga ja auto võimaldaks rinda pista ka WTCR-sarja tasemel, siis tahan end ainult parimast küljest näidata ja luua omale võimalusi sõita mõni võistlus ka Baltikumist kaugemal.“

Riias algab Miku võistlus laupäeval kell 16 ja lõpeb kell 20. Otseülekannet näeb delfi.lv ja batcc.eu vahendusel.