Mikk Maaten võitis BEC-autoringsarja avaetapil Riias kvalifikatsiooni

Eesti autoringrajasõitja Mikk Maaten alustas Baltimaade kestvussõidu meistrivõistlusi (BEC) parimal võimalikul moel, võites avaetapil Riias kvalifikatsiooni.

Leedu tiimi GSR Motorsport värvides võistlev Mikk Maaten tegi kvalifikatsioonis vaid neli ringi, kuid sellest piisas esikohaks. Miku parim ringiaeg #5 GSR Motorsport Volkswagen Golf GTI TCR-i roolis Bikernieki 3663-meetrisel ringil oli 1.23,838 ehk 0,188 sekundit parem kui näitas kvalifikatsioonis teise koha saanud #93 Skuba Racing BMW M3. Kolmanda koha sai #22 ALM Motorsport Seat Leon TCR.

BEC avaetapi start antakse homme Riias kell 16 ja finišilipp langeb kell 20. Stardis istub #5 GSR
Motorsport Volkswageni roolis Miku tiimikaaslane, leedulanna Ernesta Globyte, Mikk sõidab võistluse teise ja neljanda tunni. Ajavõttu ja TV-otseülekannet saab jälgida võistluse kodulehekülje www.batcc.eu/2017/10/30/dewalt-grand-prix-2018/ vahendusel.

Tänavune BEC on neljaetapiline sari, Riias sõidetakse 12. mail, 9. juunil ja 19. augustil ning lõpuetapp toimub Pärnus 23. septembril.

Mikk Maaten: „Super! Täitsa ulme, mida auto teeb, mulle nii meeldib sellega sõita. Suu on kõrvuni või kaugemalegi. Plaan oli teha kvalifikatsioonis üks kiire ring, siis tulla boksi rehvirõhku kontrollima ja veel kord proovida. Aga sain kohe nii hea aja, et otsustasime rehve säästa ja rohkem mitte välja minna. Ideaalne ring see jätkuvalt ei ole. Arvasin, et alla 1.24 võiks vast aeg tulla, aga see sai piir sai väga kähku ületatud.“

GSR Motorspordi fotol on esiplaanil Mikk Maateni ja Ernesta Globyte võistlusauto #5 Volkswagen Golf GTI TCR.