Mikk Martin Lõhmus sõitis end kindlalt Euroopa meistrivõistluste finaali

Mikk Martin Lõhmus ja Priit Rätsep
Poolas Strykowis peeti lõppenud nädalavahetusel EMX85 klassi Euroopa meistrivõistluste Kirderegiooni finaaletapp, kus selgusid 10 parimat, kes pääsesid EM-finaali. PCM Addinol Honda Racing sõitja Mikk Martin Lõhmus sai finaaletapil neljanda koha ning tagas ühtlasi ka koha EM-finaalis.

Poola võistlus algas Mikk Martin Lõhmuse jaoks positiivselt, kui ta lõpetas laupäevase kvalifikatsioonisõidu kolmandana. Eile peetud esimese finaalsõidu stardikurvis ei suutnud Mikk Martin tema ees kukkunud konkurendist mööduda ja kokkupõrke tulemusena tuli sõitu viimaste seast alustada. Sõidu jooksul näitas Lõhmus kiiret minekut ja tõusis sõidu lõpuks kolmandaks. Teine väga märgades tingimustest peetud sõit kulges Mikk Martini jaoks rahulikumalt ning sellest tuli 5. koht. Kahe sõidu tulemusena kuulus talle 4. koht, ning Kirderegiooni tabelis platseerus ta lõpuks 5. kohale, millega ta tagas kindlalt koha EM-finaali.

“Esimesel etapil Ukrainas vedas esimeses sõidus tehnika alt, kuid teine sõit oli hea. Lätis olid aga ainult head emotsioonid, kuna mõlemad sõidud läksid hästi. Eile Poolas oli esimene sõit kõva pingutus, et end eelviimaselt kohalt kolmandaks sõita. Teine sõit oli start väga hea, kuid peab tunnistama, et teised oli sellisel libedal rajal lihtsalt julgemad. Kuna sain finaali, siis võib regioonivõistlustega kokkuvõttes rahule jääda,” võttis oma kolm kvalifikatsioonietappi kokku Lõhmus. “Loketis tahaks samuti korraliku tulemuse teha, aga põhiline on, et saaks kiirete eurooplastega võidu sõita ja nendega enda taset võrrelda.”

Lõhmust on viimastel aastatel juhendanud aastaid PCM Addinol Honda Racing meeskonnas võistelnud Priit Rätsep, kes on Miku abimees ka tänavu ja võistlustel alati kohapeal abiks: “Nüüd on kõik kolm Euroopa MV kvalifikatsioonietappi läbi ja Mikk sai vaatamata ühele tehnilisele katkestusele ilusti ilma vaevata finaali. Ta on see aasta mind positiivselt üllatanud just välismaa sõitudega, kuna tema sõit tundub just piiri taga parem kui kodus olema. Kindlasti on tal palju arenemisruumi ja programm jookseb täiskäigul edasi ning Mikul endal on motivatsioon kõrge, et oma taset koguaeg parandada. Esimene osa eesmärgist on täidetud ja nüüd saab hakata EM-finaaliks valmistuma. Mina isiklikult olen tema selle aasta sõitudega väga rahul olnud ja pean kiitma ka taustajõude, kes seda programmi professionaalselt teha võimaldavad.”

EMX85 Euroopa meistrivõistluste finaalid sõidetakse 21.-22. juulil koos motokrossi maailmameistrivõistluste etapiga Loketis Tšehhis.