Tanel Leok Itaalias 17.

Tanel Leok
Pietramurata rajal peeti motokrossi maailmameistrivõistluste neljas ja EMX125 klassi teine EM-etapp, kus ühtekokku oli stardis viis eestlast.

MXGP klassi vabatreeningul ja eelkvalifikatsioonis hoolimata väiksest haigusest head minekut näidanud Tanel Leoki (Husqvarna) kvalifikatsioon läks stardikurvis toimunud avarii nahka, kuna Leok jäi tema ees kukkunud sloveen Tim Gajseri taha toppama ja kaotas seal palju aega. Lõpujoone ületas eestlane lõpuks 23. kohal.
Esimese finaalsõidus sai Leok tagasihoidliku stardi ja oli avaringil alles kolmanda kümne lõpus, kuid sõidu edenedes kerkis ta 16ndaks. Sõidu võitis hollandlane Jeffrey Herlings (KTM) belglase Clement Desalle (Kawasaki) ja prantslase Romain Febvre (Yamaha) ees.
Teise sõidu algus ei kulgenud Leokil eriti teistmoodi ning sellest sõidust tuli 17. koht. Sõidu võitis taas Herlings, kes edestas avasõidus neljanda koha saanud valitsevast maailmameistrist tiimikaaslast itaallast Antonio Cairolit ja Desallet.
Etapivõidu saavutas seega 50 punktiga Herlings, teiseks tuli Desalle (42 p) ja kolmandaks Cairoli (40 p), Leok oli 8 punktiga 17. Maailmameistrivõistluste liider on Herlings (191 p), kellele järgnevad Cairoli (181 p) ja Desalle (145 p), Leok on 29 punktiga 19. kohal.

Meico Vettik

EMX125 klassi Euroopa meistrivõistluste teisel etapil oli stardis neli noort Eesti krossimeest. Kõige paremini alustas oma nädalavahetust Meico Vettik (KTM), kes oli enda kvalifikatsioonigrupi kiireim, Henry Vesilind oli seal 13. ja pääses samuti otse finaalidesse. Jörgen-Matthias Talviku (Yamaha) oli 25. ja pidi sarnaselt teises grupis 32. aja saanud Egert Pihlakuga (KTM) osalema lohutussõidus, et sealt kaudu finaali pääseda. Kahjuks kummalgi noormehel (Pihlak 18. ja Talviku 25.) see ei õnnestunud ja nendele jäi seekord finaaliuks suletuks.
Vettik alustas esimest finaalsõitu hästi olles kohe esikolmikus ning siis tõusis ka teiseks, kuid pidi sõidu teises pooles ühe koha ära anda ning oli soomlase Emil Weckmani ja itaallase Emilio Scuteri (mõlemad KTM) järel kolmas. Hea stardi teinud ja avaringil kaheksandal kohal olnud Vesilinnu ülejäänud sõit ebaõnnestus ja ta oli alles 39.
Teises sõidus ei olnud Vettiku start just kõige parem, kuid ta suutis end viimaste hulgast teise kümne keskele tõsta, kuid kaks kukkumist langetasid ta lõpuks siiski 21ndaks ja ta jäi napilt punktideta. Vesilind oli selles sõidus 35. Sõidu võitis Scuteri Weckmani ja avasõidus neljandana lõpetanud austerlase Rene Hofer (KTM) ees.
Etapi võitis Scuteri (47 p), kes kogus sama arvu punkte teiseks tulnud Weckmaniga, kolmas oli Hofer (38 p), Vettik (20 p) oli 9. Meistrivõistluste tabelis tõusis Vettik (20 p) 14. kohale, liider on Hofer (88 p), kellele järgnevad Weckman (82 p) ja Scuteri (71 p).

Maailmameistrivõistlused jätkuvad järgmisel nädalavahetusel Portugalis.