Hardi Roosiorg võitis TOP200 avaetapi

Põlva MX Open A start. Foto: Rauno Kais
Täna sõideti traditsiooniline Põlva Kevad nimeline motokross, mis oli ühtlasi ka TOP200 karikavõistluste esimeseks osavõistluseks. Kõige kiiremas klassis MX Open A võttis avaetapilt maksimumpunktid Hardi Roosiorg, korraldaja karikatele võistelnud quadidel võidutses eelmise aasta Euroopa meister Kevin Saar.

Alanud hooaeg on TOP200 harrastajate karikavõistlustel juba viies, kuid tänavu on selle formaati võrreldes eelnevate aastatega oluliselt muudetud. Nimelt viidi sarjast eraldi kiireim klass MX Open A, kus osalesid eelmistel aastatel enamus Eesti tippudest, ning nüüdsest selgitatakse sarja nimele vastavalt välja hooaja parimad harrastajad ning arvestus algab kiiruselt järgmises, MX Open B klassis. MX Open A klassile peetakse aga nüüdsest eraldi Eesti karikavõistlused, kus lisaks TOP200 sarja etappidele saab punkte ka kõikidelt Eesti meistrivõistluste osavõistlustelt.

MX Open A klassi avasõitu asus juhtima ajasõidu kiireim Jan Jakobson (Kawasaki, Sõmerpalu MK) ning ta püsis seal mõned ringid kuniks peale tema äpardumist tõusis liidriks ajasõidu teine mees Hardi Roosiorg (KTM, Sahkar Racing), kes suurendas seejärel pidevalt teistega vahet ning võttis lõpuks kindla võidu. Jakobson suutis end koguda ning möödus vahepeal teiseks tõusnud Indrek Mägist (Kawasaki, Mägi Racing) ja sai teise koha.
Teine sõit algas Roosioru jaoks sarnaselt esimesele, kuid seekord tuli tal kurja vaeva näha, et pikalt liidrina sõitnud Jakobson esmalt kätte saada ja seejärel ka temast mööduda. Kolmandana ületas seekord lõpujoone avasõidu viies mees Johannes Nermann (KTM, KTM Racing Estonia).
Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid esikolmiku Roosiorg (50 punkti), Jakobson (44 p) ja Nermann (36 p).

TOP200 arvestuse kiireimas klassis MX Open B osutus päeva lõpuks parimaks Siim Palatu (Kawasaki, Sõmerpalu MK), kes võitis avasõidu ja oli teises Marek Sonni (Husqvarna, Kose AMK) järel teine. Esimeses sõidus viienda koha saanud Sonn oli kokku teine ning sõitudes teise ja kuuendana lõpetanud Kermo Uue (Yamaha, MK AEX) kolmas.
MX Open C-s võttis võidu kummaski sõidus parim olnud Madis Lepikov (KTM, Valga MK), kellele järgnesid Ranno Kaju (Honda, Viljandi VMK) ja Haron Sepper (Honda, RedMoto Racing). Järgmises, MX Open D klassis moodustasid aga esikolmiku Kajar Pilv (Husqvarna, Star Racing), Hardi Prans (KTM, Sõmerpalu MK) ja lätlane Andis Blume (Kawasaki).
MX Open E arvestuse võitis Kristjan Kalvar Kull (Kawasaki, RedMoto Racing) Kevin Mõtsi (Kawasaki, Sõmerpalu MK) ja Tõnis Krassi (KTM, RedMoto Racing) ees.
Koos E klassiga võistelnud Naiste klassis tegid vägeva võistluse õrnema soo esimesed kaks Kadri Ehamäe (Honda, RedMoto Racing) ja Teele Raja (Honda, HRC Eesti Racing Team). Avasõidus takerdusid neiud küll stardikurvis, kuid suutsid tagant tulles end vastavalt neljandaks ja kuuendaks sõita. Teise sõidu aga Ehamäe võitis ja Raja oli seal kolmas! Kahe sõidu kokkuvõttes sai naiste arvestuses kolmanda koha Krissu Konoplitski (KTM, Sõmerpalu MK).

Kohalikele karikatele võistelnud Quadide sõidud võitis kindlalt valitsev Euroopa meister Kevin Saar (Honda, Pärnu MC). Kodurajal sõitnud Martin Filatov (Honda, Kagu MK) oli avasõidus kolmas ja viimases teine, mis andis talle ka kokku teise koha. Esimese sõidu teine Martin Adamson (Husqvarna, RedMoto Racing) pidi teises sõidus Filatovile alla vanduma ja oli kokku kolmas.

Külgvankritel võitis mõlemad sõidud eelmise aasta maailmameistrilt hollandlaselt Robbie Baxilt tsikli (WSP Zabel) ostnud Tanel Reesna, kellel tänavu korvis Teet Eier. Teise koha said avasõidus teise ja viimases kolmandana lõpetanud Margo Sonn ja lätlane Arturs Linters (Husqvarna, Kose AMK) ning kolmanda koha said kohalike suureks rõõmuks Jarno ja Jüri Saan (Zabel, Kagu MK), nemad olid sõitudes vastavalt kolmandad ja neljandad.

TOP200 harrastajate karikavõistluste järgmine etapp sõidetakse 19. mail Karksi-Nuias, quadid ja korvid alustavad aga nädal varem enda meistrivõistlusi Kiviõlis.