Harri Kullas stardib Kiviõli öökrossil

Eeloleval laupäeval sõidetakse Kiviõli motofestivali raames traditsiooniline õhtune soolode showkross, kus stardivad mitmed Eesti ja lähiriikide kiired sõitjad. Üks esimesi, kes oma JA-sõna ütles, on Eesti rahvuskoondise liige Harri Kullas, kes tänavu võistleb peamiselt piiri taga.

Kiviõli öökrossil on eelnevalt võidutsenud kõik Eesti eilsed ja tänased tippsõitjad eesotsas Tanel Leoki ja Priit Rätsepaga, kellega koos on Harri Kullas viimased aastat Eestit Rahvuste krossil edukalt esindanud ning just viimati nimetatul puudub võit Kiviõlist, mis oli ka üheks ajendiks, miks noormees tänavu Kiviõlis starti asub.

Kiviõli showkrossil on sarnaselt eelmistele aastatele korralik auhinnalaud ning ka see aasta sõidavad esimesed kolm meest vastavalt 500€, 300€ ja 200€ võrra rikkamana Kiviõlist koju. Teistele esikuuikusse jõudnutele on aga välja pandud mitterahalised väärt auhinnad.

Showkrossi treening- ja kvalifikatsioonisõidud ning esimene võistlussõit, mille 12 paremat pääsevad õhtustesse finaalidesse, peetakse peale külgkorvide MM-i ja quadide EM-i kvalifikatsioonisõite laupäeva õhtupoolikul pikal rajal, kuid õhtused finaalid toimuvad juba lühikesel rajal. Õhtul peetakse kolm sprindisõitu, mille vahel toimuvad noorte Quad100/200 võistlussõidud.

Täpsema info festivali kohta leiab ürituse ametlikult veebilehelt www.motokross.ee.