Theo Koltsil oli 50cc klassis Haanjas ideaalne päev

Theo Kolts. Foto: Helen Urbanik

Theo Kolts (KTM, Vihur Motosport) võitis täna kindlalt klassi 50cc Haanjas Abi krossirajal toimunud Eesti noorte meistri- ja karikavõistluste neljandal etapil.

Haanja suurte looduslike tõusude ja langustega rajal õnnestus noortel täna võistelda ideaalsetes tingimustes: pilvealune ilm ei olnud liiga palav ja ka märkimisväärset sadu polnud.

Theo Kolts võitis kindlalt nii klassi 50cc kvalifikatsiooni kui mõlemad võistlussõidud. Esimeses sõidus asus alles eelmisel aastal veel kõige pisemate klassis 50 PW/Mini ilma teinud väike motosportlane liidriks peale teist ringi, olles möödunud Markus Rotmeistrist (Husqvarna, Pärnu Motoclub), Rasmus Näärist (KTM, KTL Racing) ja Karl Sander Aedlast (KTM, RedMoto Racing). Näär jäi finišis Koltsi selja taha teiseks ja Aedla võttis selles sõidus kolmanda koha. Üsna sarnane oli ka teine sõit, kus start ei läinud Koltsil kõige paremini, kuid mõne ringiga suutis ta konkurentidest mööduda ning pikalt ette rebida. Nii teise sõidu kui tänase päeva kokkuvõttes oli esikolmik Kolts, Näär ja Aedla. Kolts asus enne viimast etappi 171 punktiga juhtima ka karikavõistluste üldarvestust, kuna seni juhtinud Gregor Lootus (KTM, Motoextreme, 150 p) täna ei osalenud; kolmandal kohal on Näär (148 p).

Klassis 65cc oli täna taas Lucas Leoki (Husqvarna, Sõmerpalu MK) päev. Klubikaaslased Kaspar Uibu (Yamaha) ja Travis Leok (Husqvarna) osutasid talle küll vastupanu, kuid Lucas oli kiireim nii kvalifikatsioonis kui mõlemas võistlussõidus. Eriti tihe rebimine käis teisele-kolmandale kohale Uibu ja Travise vahel, milles esimeses sõidus jäi kõigest 0,4 sekundiga peale Uibu ning teises sõidus tundus, et Travis võtab revanši, kuna ta kihutas pea kogu sõidu Uibu ees. Lõpus tegi Travis aga eksimuse ning Uibu lõpetas 15 sekundit tema ees. Päeva kokkuvõttes võitis Lucas Leok Uibu ja Travis Leoki ees. Karikavõistluste üldarvestuses on seis nende kolme vahel samuti väga pingeline: Lucas (180 p) juhib hetkel Travise (170 p) ja Uibu (165 p) ees.

Klassis 85cc liigub karikavõistluste võidu suunas Romeo Pikand (KTM, Viljandi Motospordiklubi), kes täna mõlemad sõidud suure eduga võitis. Kvalifikatsioonis sõitis Kennert Nurja (KTM, AYR Racing Team) küll Pikandist vaid 1,2 sekundit aeglasema ringiaja, kuid oli esimeses sõidus 11 ja teises 6,73 sekundit Pikandist maas. Gregor Kuusk (Husqvarna, RedMoto Racing) sai esimeses sõidus üsna kehva stardi, minnes liidreid jälitama alles kuuendana ning pressis end finišiks Tristan Loobi (Husqvarna, Pärnu Motoclub) järel neljandaks. Kuid teises sõidus oli ta stardis parim ning lõpetas kolmandana. Päeva kokkuvõttes oli esikolmik Pikand, Nurja ja teise sõidu parema tulemuse, kuigi Loobiga võrdsete punktidega Kuusk. Kuusk (156 p) asus ka juhtima karikavõistluste üldarvestust Pikandi (150 p), kellel on üks etapp vähem sõidetud, ja Loobi (120 p) ees.

Kõige pisemate võistlusklassis 50 PW/Mini oli täna taas oma teistest konkurentidest kiirem Stever Pihu (KTM, Sõmerpalu MK), Dominic Toomsalu (Husqvarna) oli teine ja Rasmus Mark (Husqvarna, Sõmeru Racing) kolmas.

Võistluse detailsed tulemused leiab lingilt: https://speedhive.mylaps.com/Events/1795205

Motokrossi Eesti noorte meistri- ja karikavõistluste viies, viimane etapp toimub juba järgmisel pühapäeval, 29. augustil Holstre-Nõmmel.