Vettik sai EMX125 klassi etapil Itaalias 12. koha, Lusbo murdis EMX 2T avaetapil käeluu

Itaalias Faenza krossirajal jätkuvad sellel nädalavahetusel motokrossi maailmameistrivõistlused. Tänane päev kuulus EMX 125 klassi sõitjatele ja EMX 2T klassi sõitjatele. EMX 125 klassis teenis Meico Vettik (KTM) etapi kokkuvõttes 12. koha. EMX 2T klassis sarja esikohta püüdma läinud Andero Lusbo jaoks lõppes päev katastroofiga kui ta avasõidus juba avaringil konkurendile peale maandus ja käeluu murdis.

EMX 125 klassi kvalifikatsioonis suutis Meico Vettik välja sõita korraliku üheteistkümnendana ringiaja. Esimese sõidu start oli tal aga keskpärane ja avaringilt tulles oli Meico neljakümne sõitja seas kuueteistkümnes. Parimal hetkel tõusis Meico kolmeteistkümnendale kohale, kuid mitu sõiduviga ei lubanud ikkagi esikümne kohtade eest võidelda ja Vettik pidi lõpuks leppima alles kaheksateistkümnenda kohaga. Esikoha võttis avasõidus Andrea Bonacorsi (Itaalia, Fantic), teise koha sai Guillem Farres (Hispaania, GasGas) ja kolmanda koha Constantin Piller (Saksamaa, KTM). Sarja liider Liam Everts (Belgia, KTM) oli viies.

Teises sõidus ei tulnud Vettikul start üldse välja avakurvi järel oli kolmekümnenda koha piirimail. See mis aga edasi juhtuma hakkas, tegi iga Eesti krossifänni õnnelikuks. Vettik hakkas iga ring kohta parandama ja ta suutis pidevalt sõita sama kiiresti või isegi kiiremini kui liidrikohal sõitvad sõitjad. Kui sõidetud oli pool sõitu tõusis Vettik juba koguni kümnendale kohale. Kuid võhma jätkus tal veel ka sõidu lõppu ning veel mitmest konkurendist mööda sõitnud Vettik lõpetas lõpuks väga heal kuuendal kohal. Võidu teenis taas Bonacorsi, teise koha sai Pietro Razzini (Itaalia, Husqvarna) ja kolmanda koha David Braceras (Hispaania, GasGas).

Etapi kokkuvõttes tuli Vettik 18 punktiga kaheteistkümnendale kohale. Etapivõidu teenis 50 punktiga Bonacorsi, teise koha sai 40 punktiga Farres ja kolmanda koha 38 punktiga Braceras. Sarja kokkuvõttes on Vettik 49 punktiga viiendal kohal. Liidrikohta jagavad 66 punktiga Everts ja Bonacorsi.

EMX 2T klassis oli avaetapil stardis kaks eestlast, sarjas juba suuri kogemusi omav Andero Lusbo ja oma esimest etappi tegev Martin Michelis. Kvalifikatsioonis suutis üllatuslikult meie meestest parima aja välja sõita Michelis, kes oli kaheteistkümnes, Lusbo pidi leppima alles viieteistkümnenda ajaga. Esimeses sõidus tegi suurepärase stardi Lusbo, kes avakurvis esimeste seas oli. Kahjuks ei õnnestunud Anderol järgmised kurvid just kõige paremini ning ta kaotas mitu kohta. Esimesel suurel hüppel aga läksid asjad Lusbo jaoks veelgi hullemaks, ta maandus konkurendile peale ning kukkus tugevalt. Tulemuseks murtud kämblaluu ja paus võistlustes. Martin Michelis suutis avasõidu neljateistkümnendana lõpetada. Sõidu võitis švetslane Loris Freidig (Yamaha), teise koha sai Brad Anderson (Suurbritannia, KTM) ja kolmanda koha Federico Tuani (Itaalia, Husqvarna).

Teises sõidus ei õnnestunud kahjuks Michelise start ja ta oli viimaste seas. Mõne ringiga suutis ta aga väga hea tõusu teha ja ta tõusis üheteistkümnendale kohale. Enamuse sõidust oligi Martin sellel positsioonil. Mõned ringid enne lõppu püüdis Martin enda ees sõitnud portugaallase Marquesi kinni ning möödus temast ja lõpetas sõidu kümnendana. Esikoha teenis Brad Anderson, teine oli Mario Tamai (Itaalia, KTM) ja kolmas Federico Tuani.

Etapi kokkuvõttes teenis 18 punkti ja see andis talle üheksanda koha. Etapivõidu sai 47 punktiga Anderson, teine oli 40 punktiga Tuani ja kolmas 39 punktiga Freidig.