Honda Racing Motokrossi Karikasarja esimese etapi võitis Karl Saat

"Pärnu Offroad" Honda Racing Motokrossi Karikasarja poodium. Foto: Erakogu
“Pärnu Offroad” Honda Racing Motokrossi Karikasarja poodium. Foto: Erakogu
Potsepal peetud “Pärnu Offroad” Eesti kestvuskrossi meistri- ja karikavõistluste teine etapp oli ühtlasi ka viiendat hooaega toimuva Honda Racing Motokrossi Karikasarja avaetapiks.

Honda Racing Motokrossi Karikasarja arvestuses võitis Karl Saat (Redmoto Honda Racing), kes oli üldarvestuses seitsmes ja E1 masinaklassis teine. Saadile järgnes samuti Redmoto Honda Racing klubi sõitja, üldjärjestuse kümnes (E1 3. koht), Kristjan Rätsep. Sarja kolmanda koha punktid saavutas Raido Nikonorov (Karksi RT) olles üldarvestuses 28-s ja Harrastajate B klassis neljas.

Aastal 2010 lõi Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon koostöös Honda ametliku maaletooja Honda Motor Europe Ltd. Eesti filiaaliga uue motokrossisarja Honda Racing Motokrossi karikas, mille võitjad on saanud iga hooaja lõpus auhinnaks uue Honda krossimootorratta.

Iga aastaga aina populaarsust kasvatanud sari jätkub ka sellel aastal ja peaauhind sarja üldvõitjale on eelmistele hooaegadele sarnaselt võitja valikul kas uus CRF250R või CRF450R Honda krossitsikkel.

Karikasarjas, mis on avatud ka välisvõistlejatele, saavad osaleda ainult Honda 125cm³ kahetaktilisel või 250cm³ neljataktilisel krossitsiklil võistlevad sportlased. Motokrossi distsipliinis on paremusjärjestuse aluseks koht võistlusstardis masinaklassis MX2 A, B, C ja D arvestuses. Kestvuskrossis on punktiarvestuse aluseks üldine paremusjärjestus.

Lisaks hooaja lõpus välja antavale sarja peauhinnale, uuele Honda krossitsiklile, saavad sarja teise ja kolmanda koha saanud sportlased Honda spordivarustust. Etappidel autasustatakse kuute paremat väärtusega alates 200 eurost ja lõpetades 30 euroga. Honda Racing Motokrossi Karikas sarja finaalvõistlusel on parimatele eriauhinnad.

Neljal eelneval aastal on sarjas osalenud kokku pea 130 sportlast Eestist, Lätist ja Soomest. Aastatel 2010, 2011 ja 2013 võitis sarja ja uue Honda krossimootorratta Kristjan Rätsep, 2012 aastal oli parim lätlane Janis Karklins.

Honda Racing Motokrossi Karikasarja järgmine etapp toimub 1. mail Rosma krossirajal “Põlva kevad” krossil, mis on ühtlasi ka TOP200 sarja avaetapiks.