Ott Tänak säästis Sardiinia MM-ralli testipäeval võistlusautot

Ott Tänak ja Nasser Al-Attiyah Sardiinia ralli testipäeval. Foto: Andre Lavadinho/@tWorld
Ott Tänak ja Nasser Al-Attiyah Sardiinia ralli testipäeval. Foto: Andre Lavadinho/@tWorld
Autoralli maailmameistrivõistlused jätkuvad sellel nädalal Itaalias, Sardiinias. Ott Tänak ja Raigo Mõlder stardivad seal Drive DMACK meeskonna Ford Fiesta R5 autoga ja asuvad püüdma järjekordseid WRC 2 klassi punkte. Täna alustavad meeskonnad Sardiinias rajaga tutvumisega, esmaspäeval toimus WRC 2 sõitjate ühine test.

Sardiinia ralli võistluskeskus ja hooldusala on tänavu kolinud saare idakaldalt Olbiast läänerannikule, Algherosse. Ralli algab neljapäeval Cagliaris sõidetava publikukatsega, millel pikkust napp 1,3 kilomeetrit. Reede võib olla Sardiinia ralli otsustav päev, kui sõidetakse kaheksa katset kogupikkusega pea 160 kilomeetrit. Päeva teeb keerulisemaks asjolu, et Sardiinia rasketel kruusateedel sõidetevate katsete vahel on meeskondadel vaid üks hooldus ja seegi 15 minutiline remote service, mille
käigus väga suuri parandusi auto juures teha pole lihtsalt võimalik. Laupäeval sõidetakse neli katset, kuid kahel korral läbitav Monte Lerno 59,13 kilomeetrine katse paneb sõitjad tõsiselt proovile, tegu on ühe selle aasta pikima katsega autoralli MM-sarjas. Pühapäevaks jääb neli katset kogupikkusega pea 50 kilomeetrit.

Esmaspäevase testiga Sardiinias jäi Ott Tänak rahule. „Päev oli meile hea, proovisime erinevaid seadistusi, et saada aru, kuidas üks või teine kombinatsioon töötab. Autosid oli testis palju ja tee läks päris käest ära. Osalesime testil oma võistlusautoga ja, et teda säästa lõpetasime testi poole päeva peal ära. Peale rajaga tutvumist saame juba mõelda ka konkreetsemate seadistuste peale,“ rääkis Tänak peale testipäeva.

Sardiinia MM-ralli algab neljapäeval, 5. juunil.