Aavo Talvar lõpetas Euroopa karikavõistluste etapi 11. kohaga

Aavo Talvar
Aavo Talvar
Kardisõidu Rotaxi Euroopa karikavõistluste teisel etapil Itaalias Castelottos saavutas Aavo Talvar 11. koha klassi Rotax Senior. Punktiarvestuses on ta hetkel 18. kohal, ees on veel kaks etappi.

Kvalifikatsioon ei õnnestunud Aavol kõige paremini, 63 sõitja konkurentsis oli tema kiireim ring paremuselt 21. Eelsõitudes sai Aavo kirja 5., 3. 14. ja 6. koha, mis tagasid kindla pääsu finaalsõitudesse ja 12. stardikoha eelfinaali. Paraku pidi ta seal kaheksa ringi järel sõidu 14. kohalt pooleli jätma, kui üks konkurent talle tagant sisse sõitis ja kokkupõrke käigus kardil kett maha tuli. See tähendas finaaliks stardikohta viimasesse ritta.

Ent nüüd näitas Aavo oma võitlejahinge. Sisuliselt lootusetust olukorrast võitles ta lõpuks välja 11. koha. Ringiaegade poolest võinuks Aavo vabalt võidelda kasvõi esikolmikukoha pärast, praegu jäi see vähem kui viie sekundi kaugusele. Võitis inglane Harry Webb, üldse hõivasid britid esikümnes seitse kohta.

EK kolmas etapp sõidetakse 18.-20. juulil Hispaanias Zueras. Aga juba järgmise nädala lõpul saab Aavot ja teisi Talvar Racingu sõitjaid näha kihutamas kodumaal, kui 14. juunil peetakse Raplas Eesti meistrivõistluste kolmas etapp.