Sander Pärn ja James Morgan sõitsid Saaremaa ralli avapäeva rahulikus tempos

Sander Pärn - James Morgan. Foto: Rauno Kais
Sander Pärn – James Morgan. Foto: Rauno Kais
Täna tehti algust arvult 47. Saaremaa autoralliga. Esiveoliste autode klassis asusid starti ka Sander Pärn ja James Morgan. Pärast reedeõhtuseid pimedas sõidetud kiiruskatseid hoiavad sini-must-valgel Ford Fiestal sõitvad Pärn ja Morgan oma klassi viiendat kohta.

Reedel sõidei kokku 3 kiiruskatset. Kokku kogunes avapäevaga katsekilomeetreid 17,65. Pärn ja Morgan näitasid täna kahel korral kuuendat ja korra kaheksandat aega. Päeva lõpuks liidriteks tõusnud vennad Rohtmetsad edestavad pärast reedeseid kiiruskatseid Pärna ja Morganit 18 sekundiga.

Kõik avapäeval sõidetud kiiruskatsed toimusid pimedas. „Sõitsime täna kindla peale ja hoog oli veid väiksem kui see seda senini tänavusel aastal on olnud. Selle taga on omad põhjused, aga need on meile ka õnneks selged ja homme kavatseme oma kiirust parandada. Oma osa mängib siin hiljuti läbipõetud haigus ja Belgias sõidetud rallil toimunud väljasõit, kuid oleme siin selleks et nendest asjadest üle saada ja valmistuda võimalikult hästi Hispaania MM ralliks. Võistluse lõpuks sooviksime saavuatada sama tempo mida oleme tänavusel aastal varasematel võistlustel näidanud,“ selgitas Pärn.

Laupäeval ootab võistlejaid ees 7 kiiruskatset veidi enam kui 90. kilomeetriga. Sellega pannakse paika ka tänavuse Saaremaa autoralli paremik. Esimesi võistlejaid on finishipoodiumile oodata orienteeruvalt kella 18.00ks.