Kaks esikolmikukohta Talvar Racingu sõitjatele

Aavo Talvar (88). Foto: Olga Vovtšok
Aavo Talvar (88). Foto: Olga Vovtšok
2. mail Aravetel peetud kardisõidu Balti mere karikavõistluste teisel etapil teenisid Talvar Racingu võidusõitjad kaks pjedestaalikohta. Lätlane Valters Zviedris lõpetas teisena klassi Rotax Junior finaali, värske tiimipealik Aavo Talvar aga tegi esimesed stardid pooleaastase võistluspausi järel ja lõpetas võitjana klassis Rotax Senior.

Hommikused kvalifikatsioonisõidud peeti Aravetel vihmamärjal rajal ja seal oli Valtersi aeg paremuselt alles kümnes. Eelfinaalis tegi ta hea stardi, tuli avaringilt kuuendana ja finišeeris neljandana. Finaalis pääses Valters kuueks ringiks isegi juhtima, kuid viie sõitja vahel käinud ägedas kemplemises pidi lõpuks siiski leppima teise kohaga leedulase Rokas Baciuška järel. Karl Leesmaa kuulus samuti finaalsõidus juhtgruppi ja lõpetas tihedas finišiheitluses viiendana. Balti mere karikavõistlustel jagavad Valters ja Karl kahe etapi järel kolmandat-neljandat kohta.

Aavo oli oma klassi kvalifikatsioonisõidus selgelt kiireim, kuid eelfinaalis pidas maha tulise heitluse Kairo Kiviga ja võitis lõpuks kõigest 0,367 sekundiga. Kuivanud rajal toimunud finaalsõitu juhtis Aavo algusest lõpuni, ent pinge püsis viimaste ringideni. Sõidu lõpul õnnestus Aavol siiski selge edumaa saavutada ja taas võitjana finišeerida. Kuna Aavo sarja avaetapil ei osalenud, on ta punktitabelis alles 13. kohal.

Ülejäänud Talvar Racingu sõitjatest sai Rira Chumachenko Rotax MiniMaxi finaalis 18. ja Rainer Talvar 19. koha, Valeriia Shchyholieva lõpetas Rotax Juniori finaali 13. kohal.