Egon Kaur ja Annika Arnek võitsid Võrumaa rallisprindi (VIDEO)

Egon Kaur ja Annika Arnek. Foto: Raivo Remmelgas
Egon Kaur ja Annika Arnek. Foto: Raivo Remmelgas
Pühapäeval sõideti Lõuna-Eestis, Misso ümbruses Võrumaa rallisprint, kus oli osalejaid 55. Paljudele sõitjatele oli see heaks treeninguks enne selle nädalavahetuse auto24 Rally Estoniat, sest korraldaja oli ette valmistanud suurepärased katsed, kus võistluskilomeetreid kogunes pea 70.

Kokku sõideti kolmes voorus kuus katset ja võistluse lõppedes said võidukarika pea kohale tõsta Egon Kaur ja Annika Arnek, kes võitsid kuuest katsest neli. Kaur ja Arnek (Mitsubishi Lancer EVO 9) alustasid hommikut kõige teravamalt, millega tehti konkurentide ees edu sisse. Päeva teises pooles andis see neile võimaluse mitte nii suuri riske võtta ja kokkuvõttes kuulus neile Võrumaa rallisprindi võit.

Nende selja taga aga käis korralik lahing poodiumi teisele ja kolmandale kohale, Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Mitsubishi Lancer EVO X) ning Sander Pärna ja James Morgani (Ford Fiesta R5) vahel. Vahed püsisid minimaalsed ja Plangi-Sarapuu suutsid teist kohta hoida kuni eelviimase katseni, kui Pärn-Morgan katse võitsid ja neist möödusid. Kahe konkurendi vahel oli vaid 0,6 sekundit. Plangi-Sarapuu olid küll viimasel katsel Pärn-Morganist kiiremad, kuid vaid 0,1 sekundi jagu ja nii kuulus teine koht Pärn-Morganile ja kolmas Plangi-Sarapuule.

Kaheveoliste autode 2WD 1600 klassis ei olnud Võrumaa rallisprindil vastast Venemaa meeskonnale Nikolai Grjazin-Jaroslav Feodorov (Peugeot 208 R2), kes edestasid Rasmus Uustulndi-Imre Kuuske (Ford Fiesta R2) 28,9 sekundiga. Kolmas koht selles klassis kuulus Gustav Kruudale-Ken Järveojale (Ford Fiesta R2), nende kaotus klassivõitjale oli 43,2 sekundit.

2WD 2000 klassis said ülekaaluka võidu Ken Torn-Riivo Mesila (Honda Civic Type-R), kelle edu teise koha saanud Mait Madiku-Toomas Tauki (Honda Civic Type-R) ees oli 1.10,0. Kolmanda koha selles klassis said Karel Tölp-Teele Sepp (Honda Civic Type-R), nende kaotus Tornile oli 1.29,9.

2WD 2000+ klassis oli stardis üks meeskond, Madis Vanaselja-Jaanus Hõbemägi (BMW M3). Veoautode arvestuses said võidu Rainer Tuberik-Tauri Taevas, teine koht kuulus meeskonnale Sigmar Tammemägi-Arno Kuus (+49,7) ja kolmandad Mikk Mäesaar-Illimar Hirsnik (+2.00,5).

Võrumaa rallisprindi detailsed tulemused: www.autosport.ee/rallyreg/index.php?page=32&race_id=335&