Priit Biene oli Eesti meistrivõistluste avaetapil võidukas

Priit Biene. Foto: Martin Gatski
Priit Biene. Foto: Martin Gatski
Endurosõitja Priit Biene võitis Eesti meistrivõistluste avaetapiks olnud Võrtsjärve endurol E-1 masinaklassis esikoha.

Võistlus algas reedel Tartu kesklinnas toimunud proloogiga. Esmapilgul keerulisena tundunud tehisrajal suutis Biene E-1 klassis näidata parimat aega, mis tähendas esimeseks täispikaks võistluspäevaks 12 boonus-sekundit.

Laupäev algas Husqvarna tsikliga sõitvale Bienele raskelt, sest esimesel Enduro-katsel kaotas ta oma peamisele rivaalile Veiko Räätsale 30 sekundit. “Ma ei osanud arvata, et esimesel Enduro-katsel tuleb nii kiiresti sõita,” oli Biene pärast esimest ringi üllatunud. “Veikoga tekkinud vahet ei suutnudki ma enam tagasi sõita ning nii tuli esimesel võistluspäeval leppida teise koha punktidega.”

Pühapäeval andis Priit Biene endast järelejäänud katsetel maksimumi ning suutis lõpetada esikohal. Võitlus Veiko Räätsaga oli pingeline ja päeva lõpuks jäid neid lahutama vaid loetud sekundid. “Pühapäeval panin lihtsalt silmad kinni ja hoidsin gaasi peal,” kirjeldab Biene. “Viimase katseni olin mina edus, kuid siis suutis Rääts mind edestada. Sellest hoolimata sain päeva lõpuks maksimumpunktid.”

Kokkuvõttes teenisid Biene ja Rääts võrdselt 37 punkti, ent kuna viimasel päeval oli parem Biene, siis läks Võrtsjärve enduro E-1 klassi võit temale. Järgmisena stardib Priit Biene 21.-22. maini toimuval Paikuse endurol.