Sahkar KTM Racing sõitja võitis Euroopa meistrivõistluste etapi

800_emx125-poodium-foto-rauno-kais
Foto: Rauno Kais

Lõppenud nädalavahetusel sõideti Lätis Kegumsis järjekordne motokrossi maailmameistrivõistluste etapp, mille raames peeti seal ka kolme masinaklassi Euroopa meistrivõistluste etapid. Eesti meeskond Sahkar KTM Racing sõitatest osales Hardi Roosiorg MX2 klassi MM-ja belglane Jago Geerts EMX125 EM-arvestuses.

Kegumsi võistlus oli EMX125 klassi Euroopa meistrivõistluste avaetapiks ning Jago Geerts alustas seda lubavalt, kui sõitis enda grupi kvalifikatsioonis välja kiireima ringiaja. Noore belglase hea minek jätkus ka laupäeval toimunud esimeses sõidus, kus ta hoolimata tagasihoidlikust stardist tõusis liidriks viiendal ringil ning seejärel kasvatas oma edu järgnevate ees pea iga ringiga. Lõpus edestas ta kunagise maailmameistri prantslase Mickael Pichoni poega Zachary’t 13 ning soomlaste tulevikulootust Kim Savastet 16 sekundiga.
Eile sõidetud teises finaalis asus Geerts võistlejaterivi etteotsa juba avaringil ning suutis kindlalt sõitu kontrollida ja esimesena ruudulise lipu alt läbi kihutada. Seekord edestas ta prantslast Stephen Rubinit 16 ja hollandlast Roan Van De Moosdijk’i 26 sekundiga.
Kahe sõidu kokkuvõttes järgnesid maksimaalsed 50 punkti kogunud Geertsile teises sõidus neljandaks jäänud Pichon (40 p) ja Van De Moosdijk (38 p).

“Nii trenningul kui ka kvalifikatsioonis tundsin end rajal väga hästi ning see väljendus ka enda grupi kiireimas ajas. Esimeses sõidus ma ei saanud eriti head starti ja põrkasin avakurvis ühe konkurendiga kokku, kuid jäin õnneks püsti ja sain sealt viiendana minema. Seejärel tegin kõvasti tööd ja möödusin järjest ees sõitnud konkurentidest, seejärel saavutasin hea enda rütmi ja suutsin vigadeta lõpuni sõita. Teine start õnnestus aga hästi ja võitsin selle, tunne oli rajal taas väga hea ning võit tuli seekord lihtsamalt. Olen sellise avaetapi tulemuse üle väga õnnelik ja ootan pikisilmi juba järgmist etappi,” rõõmustas Geerts, kelle järgmine EM-etapp toimub 15. mail Itaalias Trentinos.

Hardi Roosiorg, kes sai mõned nädalad tagasi Kegumsis toimunud võistlusel vigastada, sõitis MX2 klassi ajasõidus välja 33nda aja ning lõpetas kvalifikatsioonisõidu 27ndana. Esimeses finaalsõidus oli Roosiorg avaringi järel 26ndal kohal, kuid pidi võistlemise 9ndal ringil pooleli jätma. Kuna viga sai taas sama õlg, mis paar nädalat tagasi, siis arstide soovitusel ta teise sõitu ei läinud.
Etapi esikolmiku moodustasid seni kõik sõidud võitnud hollandlane Jeffrey Herlings, britt Max Anstie ja šveitslane Jeremy Seewer.

“Laupäev algas vabatrenniga üsna hästi, kus ma siis olin 25. Tunne oli päris hea, kuna rada oli suhteliselt pehme. Eelkvalifikatsioonis sõitsin aga liiga kandiliselt ning tunne polnud ka enam see, mis ta päeva alguses oli olnud, seega sealt tuli kahjuks 33s koht. Kvalifikatsiooni start hästi ei õnnestunud ning pidin tagant ettepoole tulema hakkama, aga kuna MMil pole just kõige lihtsam konkurents, siis ega ma sellega väga kaugele ei jõudnud ning lõpetasin sõidu 27nda koha peal. Eile hommikul toimunud soojendussõidus oli tunne aga eriti hea, kuna rada oli veel pehmem kui laupäeval, seega suutsin teha paar kiiret ringi ja 20nda ajaga lõpetada,” rääkis Roosiorg. “Esimesse sõitu minnes oli tunne samuti hea, kuid start taaskord ebaõnnestus ja pidin uuesti kõvasti pingutama hakkama. Aga siis suutsin ühe korra kukkuda ning uuesti 3 nädalat tagasi Balti karikal pihta saanud õlale haiget teha. Jätsin seega sõidu pooleli ning raja arstide soovitusel teise sõitu proovima ei läinud.”

“Töö, mis Jagoga talvel ja kevadel tehtud sai, on vilja kandnud ning see valmistab suurt rõõmu. Ta sõitis Kegumsis juba treeningsõitudes väga hästi ning finaalides kindlalt ja stabiilselt kiiresti, mille tasuks väga magus võit kummastki sõidust. Hardist on samas kahju, kuna rangluu sidemed said uuesti viga. Hoolimata sellest, et kaks nädalat sõita ei saanud, oli ta hoog üpris hea ning õlg ka eriti tunda ei andnud. Eilseteks sõitudeks oli aga rada päris hulluks läinud ja rumalast august läbi sõites sai õlg jälle haiget. Täna on Hardi Tallinnas dr Mandi juures läbivaatusel ning nüüd siis otsustab, kas õlga opereerida või lasta sellel niisama rahus taastuda,” rääkis meeskonna juht Lauri Roosiorg. “Meeskonnale kindlasti suured tänud! Kõik toimis nii nagu peab ja hoidsime tiimi lippu kõrgel ning Euroopas on nüüd märk maas. Loodame Itaalias sama hästi esineda ja meistrivõistluste liidri punast plaati ka peale seda etappi enda käes hoida.”