Ralf Aron tõusis F3 sarjas uustulnukate arvestuses liidrikohale

Ralf Aron. Foto: Prema Powerteam
Ralf Aron. Foto: Prema Powerteam
Euroopa F3 meistrivõistluste 6. etapil saavutas Ralf Aron kaks poodiumikohta uustulnukate arvestuses ja tõusis kokkuvõttes uustulnukate punktitabeli liidriks. Kahes sõidus kolmest lõpetas Ralf Aron esikümnes.

Zandvoorti ringrada Hollandis ei paku eriti võimalusi möödasõitudeks ja seetõttu olid kvalifikatsioonisõidud olulise tähtsusega. Kahjuks ei saanud Ralf Aron kohe esimeses kvalifikatsioonis hoogu üles, aga seevastu teiseks ja kolmandaks võistlussõiduks saavutas Prema Powerteami sõitja vastavalt 6. ja 8. stardikoha.

“Ei teagi, miks kiiruse leidmisega aega kulus,” nentis Ralf Aron. “Teises kvalifikatsioonis oli hoog juba oluliselt suurem, aga stardikohad oleksid võinud siiski paremad olla.”

Esimeses sõidus saavutas Ralf Aron 14. koha, aga teenis siiski punkte uustulnukate arvestusse. Kuna Zandvoortis on möödasõitudeks võimalusi vähe, siis teises ja kolmandas sõidus finišeeris Ralf Aron samadel kohtadel, millel ka startis. Uustulnukate arvestuses andsid aga need kaks sõitu vastavalt teise ja kolmanda koha. Tänu headele punktidele tõusis Ralf Aron ka Euroopa F3 meistrivõistlusel uustulnukate punktitabeli liidriks. Üldarvestuses hoiab Ralf Aron kuue etapi järel kaheksandat kohta.

“Sel rajal polnud peale stardi ja esimeste kurvide praktiliselt kusagil mujal võimalik mööda sõita,” kommenteeris Ralf Aron. “Positiivne oli see, et teenisin häid punkte uustulnukate arvestuses ja punktitabeli liidrikoht selles arvestuses on olnud ka üheks peamiseks eesmärgiks.”

Järgmine Euroopa F3 meistrivõistluste etapp toimub kahe nädala pärast Spa ringrajal Belgias.