WP esitles Itaalias uusi võidusõidu amortisaatoreid

Heido Havam Città Di Castello krossirajal. Foto: Motostart Photography
Heido Havam Città Di Castello krossirajal. Foto: Motostart Photography
Septembri keskel leidis aset WP Performance Systemsi poolt kokku kutsutud põnev uute WP Motorsports võidusõidu amortisaatorite esitlus Itaalias, Città Di Castello krossirajal.

WP Performance Systemsi poolt oli kohale sõidutatud motoajakirjanikke ja testisõitjaid üle Euroopa. Eestist käisid uusi amortisaatoreid vaatamas ning hindamas Heido Havam ja Valeri Tseskidov. Tutvustati uuenduslike WP Cone Valve ja Trax amortisaatorite töö tehnoloogiat, tootmiseks kasutatavaid kvaliteetmaterjale ning anti käega katsuda ka amortisaatoreid lahti lõigatud kujul.

Crossodromo Citta Di Castello motopargis läbiviidud esitusel oli ette valmistatud korralik enduro ja motokrossi rada, kus kõik said algatuseks erinevaid tsikleid originaal amortisaatoritega proovida. Lõunapausi ajal vahetati aga kõikidel ratastel originaal amortisaatorid WP Cone Valve esi- ja WP Trax tagaamortisaatorite vastu. Kuna WP võidusõidu amortisaatoreid toodetakse KTM, Husqvarna, Honda, Yamaha, Kawasaki ja Suzuki mudelitele, siis on ilmne, et tegemist oli motoentusiastidele ja moto-ajakirjanikele väga laheda ja töise päevaga. Tagasiside ürituselt oli väga positiivne kõikidelt katses osalenutelt. Kui Heido Havam on WP Cone Valve ja Trax amortisaatoritega erinevate tsikli mudelitega sõitnud juba aastaid, ja on WP amortisaatorite fänn, siis nii mõnelegi ajakirjanikule oli Crossodromo Città Di Castello rajal WP toodetega kokkupuude esmakordne. See ei olnud aga probleemiks, kuna tegemist on tavalisest väga erineva sõidutundega nii aukude läbimisel, kurvides kui ka hüpetel. Kahepäevane üritus näitas veenvalt, et WP Cone Valve ja Trax amortisaatorite eristamiseks standardtoodetest ei pea olema eluaegse krossimehe taustaga, sest sõidurõõmu jagub kõigile erinevate oskustega sõitjatele!

Foto: Motostart Photography
Foto: Motostart Photography

Eestis ei vaja WP Motorsports amortisaatorid pikka tutvustamist, kuna toodet kohtab nii enduro kui motokrossi võistlustel. WP Cone Valve esiamortisaatoritega ja WP Trax tagaamortisaatoriga tuli Juss Laansoo Eesti meistriks MX1 masinaklassis juba aastatel 2012 ja 2013 ning Havam võitis WP Cone Valve ja WP Trax amortisaatoritega Eesti talikrossi meistrivõistlused aastal 2013. Aastaks 2016 on WP võidusõidu amortisaatorid leidnud tee paljude Eesti tippsõitjate võistlusrataste alla. Tänaseks kasutavad WP Cone Valve ja WP Trax amortisaatoreid kõik Team Estonia sõitjad Tanel Leok, Harri Kullas, Priit Rätsep, lisaks veel MX2 klassi MM-il osalenud Karel Kutsar, Indrek Mägi, Erki Kahro, Hardi Roosiorg, Karl-Robert Reinike, Heido Havam, Meico Vettik, Henry Vesilind ja teised.

WP Motorsports võidusõidu amortisaatorid pakuvad lisaväärtust sõidurõõmule iga tsiklimargi kasutuses ning säästavad oluliselt võidusõitja energiat raja läbimisel. Tänu WP amortisaatorite erilisele töötamisvõlule ja sõidu turvalisemaks muutmisele on need jõudnud ka väga paljude harrastussportlaste garaažidesse ja tsiklitele.

Üle maailma on WP Cone Valve ja Trax amortisaatoritega võidetud mitmeid MM ja AMA tiitleid Antonio Cairoli, Ryan Dungey ja Jeffrey Herlingsi poolt. WP Motorsports võidusõidu amortisaatoreid kasutavad KTM ja Husqvarna tehasemeeskonnad ning satelliittiimid nii Euroopas kui Ameerikas. Seega võib ilma häbenemata väita, et tegemist on parimate võidusõidu amortisaatoritega mida endale raha eest soetada saab.

WP Performance Systemsi maaletooja Soomes, Eestis, Lätis ja Leedus on WP Suspension Nordic OÜ ning firma kodulehelt www.wp-nordic.com on leitavad kõik edasimüüjad ja nende kontaktid.