Sahkar Racing sõitja Hollandis taas poodiumil

Jago Geerts. Foto: Gino Maes
Eesti motokrossimeeskonna Sahkar Racing sõitjad Hardi Roosiorg ja belglane Jago Geerts olid täna võistlustules Axeli krossirajal, kus sõideti Hollandi meistrivõistluste viimane kvalifikatsioon. Mäletatavasti läks esimene etapp noormeestel väga hästi, kui Roosiorg oli parim ja Geerts kolmas.

Axelis oli tegemist liivarajaga ning ilmastikuolud olid tänu terve päev sadanud uduvihmale suhteliselt niisked, mis muutis raja veelgi raskemaks. Kvalifikatsioonis näitas Geerts 50 MX2 klassi sõitja hulgas paremuselt viiendat ja Roosiorg kaheksandat ringiaega.
Esimeses sõidus pääses Geerts esimeste hulgas minema ning juhtis ka sõitu mõned ringid, kuid seejärel pääses hollandlane Freek van der Vlist temast mööda ja belglane pidi teisega kohaga leppima. Roosiorg ei saanud parimat starti ning oli avaringi järel kolmanda kümne alguses. Seejärel tõusis ta küll kiirelt esikümnesse, kuid pidi sõidu peagi kukkumise tõttu pooleli jätma. Pauk oli kahjuks niivõrd korralik, et noormees teises sõidus ei osalenud.
Geerts sai ka teises sõidus hea stardi ning sõitis pikka aega kolmandal kohal, aga siis tegi avarii ja langes neljandaks ning samal kohal ka ta lõpetas.
Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus Geertsile (83 punkti) viimases sõidus teise koha saanud van der Vlist’i (95 p) ning sõidud neljanda ja esimesena lõpetanud Roan van de Moosdijk’i (88 p) järel kolmas koht.

“Avasõidus sain stardivõidu ning heitlesin terve sõidu võidu nimel, kuid distantsi lõpuosas purunes mu tsiklil summuti ja pidin tempot alandama, aga teine koht oli ka hea. Teises sõidus oli taas hea start ning võitlesin jälle võidule, aga siis sõitsin ühe ringiga mahajääjaga kokku, mille tulemusena läks tsikli tagavedrustus katki ning tuli neljas koht. Kokkuvõttes pole kolmas koht üldsegi paha ning kiirus on päris hea. Loodetavasti suudan end järgmisel nädalavahetusel MM-meeste hulgas MX2 klassis esikümnesse sõita,” oli Geerts optimistlik.

“Kvalifikatsioon mul täna eriti hästi ei õnnestunud, kuna rada oli üsnagi kiire ja ma ei suutnud tihedas liikluses kiiret ringi sooritada. Esimese sõidu start samuti ei õnnestunud, kuid juba esimese ringiga suutsin tagantpoolt 8ndaks tõusta ning pingutasin kõvasti, et veel rohkem ettepoole saada. Kahjuks sõitis siis aga eesolev sõitja mulle meelega esirattasse ning kukkusin väga kõvasti selja peale. Selle tõttu katkestasin esimese sõidu ning teise sõitu ei olnud oma seljaga suuteline minema,” võttis oma lühikeseks jäänud võistluse kokku Roosiorg, kes läheb homme arstlikule ülevaatamisele.

Sahkar Racing järgmine võistlus on tuleval nädalavahetusel samuti Hollandis, kui Ossis algavad Hollandi meistrivõistlused (Dutch Masters), kus on kohal ka enamus MM-paremikust.