Sahkar Racingu sõitjad jahtisid Hollandist MM- ja EM-punkte

Jago Geerts. Foto: DD pictures
Lõppenud nädalavahetusel sõideti Belgia-Hollandi piiril asuval kuulsal Valkenswaardi krossirajal nii motokrossi MM- kui EM-etapp, kus asusid võistlustulle ka Sahkar Racing noored sõitjad Hardi Roosiorg ja belglane Jago Geerts.

Kuigi noormehed pidid algselt osalema EMX250 masinaklassis, siis sai Hardi Roosiorg Hollandis sarnaselt eelmisele etapile Itaalias MM-etapil õiguse startida MX2 klassis. Nii Itaalia kui nüüd Hollandis sõidetud etapp olid Roosiorule rasked ning punktiarvet tal veel ei avada õnnestunud. Vabatreeningul sai Roosiorg (KTM) kirja 32. aja, ajatreening läks noormehel veidi paremini kui ta oli 29. Kvalifikatsioonisõidu alguses tuli tal kukkumine ja lõpujoone ületas ta 36ndana.
Täna toimunud esimeses sõidus kukkus ta sõidu algfaasis ja pidi sõidu katkestama ning ka teises sõidus ei pääsenud ta terve nahaga, kuid seekorda õnnestus tal siiski sõit lõpetada ja seda 26ndal kohal.

“Eilsed vaba- ja ajatreening polnud just kõige paremad, ning kvalifikatsioonisõit ei õnnestunud samuti. Start ei tulnud just kõige paremini välja ja esimesel ringil suutsin ka kaassõitja tagajärjel kurvis kukkuda ning 20 minutiga oli keeruline tagantpoolt häid kohti püüda. Täna oli tunne parem ning hommikuses soojendussõidus olin 27. Esimene sõit pingutasin pisut üle ja kukkusin kõvasti 26nda koha pealt ning sõit tuli pooleli jätta. Teises sõidus kukkusin samuti esimesel ringil ja taaskord kaassõitja tagajärjel, ning tagatipuks suudeti minust ka veel üle sõita. Õnneks suutsin sõitu siiski jätkata ja hakkasin tagant ette poole tulema ning suutsin ennast 26nda koha peale sõita. Kokkuvõtvalt võib nii öelda, et sellel nädalavahetusel ei õnnestunud miski, kuid tuleb edasi pingutada ning järgmisel nädalavahetusel Langel hea tulemus teha,” rääkis korralikult räsida saanud Roosiorg peale kurnavat nädalavahetust.

EMX250 klassis võistleva Jago Geertsi jaoks algas võistlus aga väga hästi, kui ta oli enda kvalifikatsioonigrupi kiireim. Kahjuks pööras õnn talle selja esimeses finaalis, kui enne tutvusmisringi tema tsikkel käivitumast keeldus ja nii pidi ta sõitu raja äärest jälgima. Tänaseks saadi aga tsikkel korda ja Geerts võitles terve sõidu eilse võitja soomlase Miro Sihvoneniga. Kui sõidu esimese poole juhtis belglane, siis lõpuks pidi ta siiski soomlase paremust tunnistama.
Kahe sõidu kokkuvõttes sai Geerts tänaste punktide eest 7nda koha, etapi esikolmikusse sõitsid end Sihvonen, hollandlane Nick Kouwenberg ja itaallane Morgan Lesiardo.

Jago Geerts: “Ajasõidus tundsin end väga hästi ja sõitsin kiireima aja välja, mis minu puhul on suhteliselt harv juhus. Esimeses sõidus lõppes aga meie võistlus juba ootetsoonis, kui mu tsikkel ei läinud lihtsalt käima. Teises sõidus sain väga hea stardi ning pääsesin kohe ette. Kahjuks läksid mu käed umbes 20nda minutil täis ja pidin tempos järgi andma ja Miro pääses mööda. Arvestades kõike juhtunut, olen aga teise koha üle ka õnnelik ja ootan juba järgmist etappi, sest kiirus on mul väga hea.”

Sahkar Racingu sõitjatest on järgmisel nädalavahetusel võistlustules Roosiorg, kes läheb kodurajal Langel Eesti ja Läti meistrivõistluste punkte jahtima.