BucciMoto Pitbike karikasarjas võitis Marko Lepik kaks tiitlit

Marko Lepik. Foto: Helen Urbanik
Eile toimus Sõmerpalus BucciMoto Pitbike karikasarja neljas ja viimane etapp, kus Marko Lepik võitis tiitli nii UNB 35+ kui ka Mini Dirt Semi 88 klassis.

Kõige lihtsamate tsiklite, Mini Dirt 88 Semi klassi esimeses sõidus Lepik (BucciMoto, Mini RC) väga head starti ei saanud ning suutis end sõita viiendalt kohalt teiseks. Sõidu võitis lätlane Jurijs Sigajevs (BucciMoto), kolmas oli Kristel Raba (BucciMoto, Viljandi VMK). Teist sõitu asus kohaletulnud fännide rõõmuks juhtima Kaido Raud (YCF, Viljandi VMK), kuid viiendal ringil suutis Lepik temast mööduda ning kindlustada nii sõidu kui etapi võidu. Kristel Raba trügis end seekord Kaido Raua ees napilt teiseks. Etapi võitis Lepik Sigajevsi ja Raba ees. Hooaja kokkuvõttes kogus Lepik 183 punkti, teiseks jäi Sigajevs (173 p) ja kolmas oli Raud (165 p).

UNB Pitbike 35-aastaste ja vanemate klassi esimese sõidu stardi võitis Romet Ahi (Pitpro, Mini RC), kuid teisel ringil õnnestus Lepikul tast mööduda ja vahetult enne finišit tõrjus Sigajevs Ahi kolmandaks. Teises sõidus asus Lepik kohe juhtima, kuid talle hingas kuklasse vanameister Mati Tagapere (Rotek, Mini RC), keda Lepik edestas vaid 2,4 sekundiga. Kolmanda koha sai Ainars Karro (BucciMoto, Läti). Etapivõit Lepikule Tagapere ja Ahi ees. Hooaja kokkuvõttes kogus Lepik 193 p, Ahi oli teine 162 punktiga ning vaid 1 punktiga kaotas talle Mati Tagapere.

Laager.ee Pitbike A klassis võitis mõlemad sõidud Juss Maidla (BucciMoto, Kagu MK). Esimest sõitu alguses juhtinud Targo Tintso langes teiseks, kolmanda koha sai Egert Karask (mõlemad Pitpro, Kagu MK). Ka teist sõitu asus Tintso juhtima, kuid oli sunnitud kuuendal ringil katkestama. Teiseks tõusis Andren Kaju (BucciMoto), kolmas oli lätlane Ritvars Neupakojevs (BucciMoto). Etapi võitis Maidla Kaju ja Neupakojevsi ees. Ka hooaja kokkuvõttes polnud 412 punkti kogunud Maidlale vastast, ta edestas Kaju 79 punktiga. Kolmanda koha sai Karl Linke (331 p). Kaasik&Raja Pitbike B klassis oli Sõmerpalus parim Sven Seinpere (BucciMoto, Mini RC) Matis Heinpõllu (Pitpro, Viljandi VMK) ja Reinis Pušpursi (BucciMoto, Läti) ees.

BucciMoto Pitbike karikasarjas oli käesoleval hooajal neli osavõistlust. Nelja klassi peale osales sarjas tänavu 79 võistlejat. Mini RC ja Marko Lepik on sarja eestvedajad. Kõigil võistlustel osalenud sõitjate vahel loositakse hooaja lõpetamisel sügisel välja BucciMoto mootorratas – täpsem info lähiajal.