Ott Tänak ja Martin Järveoja võitsid Saksamaal karjääri teise MM-ralli!

Ott Tänak ja Martin Järveoja Saksamaal. Foto: @World
Saksamaa MM-ralli jätkus pühapäeval nelja kiiruskatsega ning ees ootas 51,94 katsekilomeetrit. Ralli võitjatena finišeerisid Ott Tänak ja Martin Järveoja (Ford Fiesta RS WRC´17), kellele see oli karjääri teiseks MM-võiduks ning ühise karjääri kümnendaks MM-ralliks.

Tänak – Järveojale järgnesid Citroëni sõitjad Andreas Mikkelsen – Anders Jæger, kes jäid eestlasest 21.kiiruskatse kokkuvõttes 12,3 sekundi kaugusele. Kolmanda koha said eestlaste meeskonnakaaslased Sébastien Ogier – Julien Ingrassia, kes jäid eestlastest pool minutit.

Võidukalt lõppenud Saksamaa MM-ralli oli Tänakule karjääri 77. ja reedel 30. juubelit tähistanud Järveojale 48. MM-ralliks. Fordile ja M-Sport meeskonnale oli see esimeseks korraks võita Saksamaa MM-ralli.

Ott Tänak ja Martin Järveoja jätkavad MM-arvestuses 144 punktiga kolmandal kohal. MM-liidritest Sebastien Ogierist – Julien Ingrassiast lahutab eestlaseid 33 punkti.
„Me kõik ju ootasime järgmist võitu aga, et see nüüd siis Saksamaal tuli, seda küll enne rallit ei osanud loota, kuid mis ei tähenda, et ei oodanud seda võitu.
Kes võistlust jälgisid need nägid kohe, et Ott ja Martin said kohe algusest hea hoo üles ja asfalt istus nendele. Kogu ralli oli algusest kuni lõpuni arukalt sõidetud ja on tunda, et Ott on ikka sõitjana väga küpseks muutunud,“ sõnas Oti üks suurimaid fänne ja toetajaid Oleg Gross pärast suurepärase tulemuse pakkunud Saksamaa ralli lõppu.

„Oti ja Martini poolt vääriline tegu taaskord tehtud. Need etapid, millelt nad ise ja meie neilt võite ootasime, neid sealt ei tulnud, kuid nüüd on meestel võit käes nii kruusalt, kui ka nüüd asfaldilt. Kahte etapivõitu neilt hooaja eel loodeti, seega usun, et miinimumprogramm, mille Ott ja Martin endale püstitasid hooaja eel, on nüüd täidetud ning kolm MM-rallit on veel tulemas,“ tunnustas Eesti Autospordi Liidu peasekretär Alar Arukuust Otti ja Martinit.

Eestlane võitis viimati asfaldil sõidetud autoralli MM-etapi aastal 2004, kui 31.oktoobril seisid Kataloonia ralli poodiumi esikohal Markko Märtin ja Michael Park (Ford Focus RS WRC).

Eestlastele on see autoralli MM-ajaloo seitsmendaks MM-etapivõiduks, millega hoitakse rahvuste arvestuse kümnendat kohta.

Palju, palju õnne Eesti Autospordi Liidu ja Eesti rallifännide poolt Otile ja Martinile ning nende peredele ja kogu M-Sport meeskonnale!

Suured õnnitlused ka Kuldar Sikule ja Martin Kangurile, kes olid Saksamaal Oti ja Martini võitu panustamas esiauto tööd tehes. Õnnitlused ka Raigo Mõlderile ja Karl Kruudale, kellel mõlemal oma suur panus Oti ja Martini karjääris!

Autoralli MM-sari jätkub oktoobri alguses, kui 6.-10. oktoobrini sõidetakse Kataloonia MM-ralli.