Veemoto noorteklassi GT-15 MM-il Stefan Arand hõbedal ja Georgi Iljin pronksil

Eile õhtul lõppesid Soomes Imatral noorteklassi GT-15 maailmameistrivõistlused. Kohale oli tulnud 29 sportlast, kellest finaali pääsesid 16 parimat.

Eestit oli esindamas neli noorsportlast – Stefan Arand, Georgi Iljin, Sanna Aaslav-Kaasik ja Kärol Soodla. Juba ajasõidus olid näha kuidas möödunud aasta MM-i neljas koht Adam Wrenkler Rootsist on talvel teinud tugevalt tööd ja liigub väga kiirelt. Esimesse sõitu kolmandalt kohalt startinud Stefan läks kolmandas pöördes võtma teist positsiooni, kui laine lükkas paadi nina kõrvale, Stefani paat tegi tiiru ja võistlust tuli jätkata paatide rivi keskelt.
Esimese sõidu lõpuks tõusis Stefan kuuendaks. Hea stabiilse sõidu tegid Georgi Iljin ning lõpetas esimese sõidu teisena. Kärol oli tublil viiendal kohal ja Sanna oli esimese sõidu lõpus seitmes. Teine sõit algas kohe esimesel sirgel meie tüdrukutele ebameeldivalt, Sanna Aaslav-Kaasiku stardi rikkus talle ettesõitnud konkurent ja stardisirge lõpus oli avarii Kärol Soodlal, kes vapralt sõitis sõidu lõpuni ja tuli neljandaks. Stefanile sõidust kolmas koht ja Georgi oli viies.
Kärol viidi peale avariid arstlikusse kontrolli ja tema jaoks oli selleks korraks MM läbi. Kolmandas sõidus parandas Stefan veel oma kohta ja lõpetas teisena, Georgi oli kolmas. Adam Wrenkler Rootsist oli kolme sõiduga kindlustanud omale maailmameistritiitli ja neljandasse sõitu enam ei läinud. Neljandas sõidus oli hõbe- ja pronksmedali võitmise võimalused kokku kolmel sportlasel. Neljas sõit lõpetati järjestuses Stefan esimene ja Georgi teine. Sellega olid medalid välja jagatud – Maailmameistritiitel läks Rootsi Adam Wrenklerile, hõbemedal Stefan Arandile ja pronks Georgi Iljinile.