Tallinnas sõidetava Enduro MM-sarja etapi raames saavad huvilised ennast proovile panna moto-velo orienteerumises

Foto: Marko Laanemets
1.-3. juuni Tallinnas, Maardus ja Jõelähtmel sõidetaval enduro maailmameistrivõistlustel on kohal selle ala maailma paremik. Rajad saavad olema nii ülesõitudel kui ka katsetel väga põnevad ja väljakutseid täis.

Laupäeval on huvilistel võimalus ennast sarnastes tingimustes tsiklite ja jalgratastega proovile panna, kui toimub Lost in Woods moto-velo orienteerumine, mille kontrollpunktid on Enduro Tallinn GP katsete läheduses. Kirsina tordil on võistluse start ja finiš, mis asuvad Tallinna Lauluväljakul, kust lähevad rajale ka maailmameistrivõistlustel osalejad.
Lost in Woods näol on tegu rogaintüüpi (aeg-) orienteerumisega, kus võistleja eesmärk on planeerida endale teekond nii, et oleks võimalik koguda maksimaalne arv kontrollpunkte (KP), kuid jäädes samal ajal korraldaja poolt sätestatud kontrollaja sisse. Kontrollaeg mootorratastele on 4 tundi ja jalgratastele 3 tundi.

Mootorratastele antakse start laupäeval kell 12.00, jalgrattad asuvad rajale veerand tundi hiljem. Orienteerumise punktid on pandud maha nii, et võistlejad saaksid näha ka Enduro Tallinn GP võistlejaid, seega ideaalne võimalus veeta päev värskes õhus koos võistlusmomendiga ja saada osa ajaloolisest motosündmusest Eestis.

Võistlus toimub nii avalikel teedel kui ka metsaradadel, kuid mistahes olukorras peab käitumine olema vastavuses Eesti Vabariigi liiklusseadusega. Osaleda saab ükskõik millise tänavalegaalse mootorrattaga, kuid peab arvestama, et rada kulgeb erinevatel maastikel, mistõttu peab lähtuvalt mootorratta iseloomust valima kontrollpunktide läbimiseks sobiva raja.

Lost in Woods korraldajatel on hea uudis ka lihtsalt matkajatele, kes tulevad Enduro Tallinn GP võistlust vaatama tsiklitega. Nimelt saab Lauluväljakult osta endale korraliku kaardi, mida kasutatakse ka võistlusel, kuid millel pole peal kontrollpunkte. Küll on seal olemas kõik muu vajalik info, MM-sarja võistlejate ülesõidutrassid ja katsete asukohad.

Lisainfo: www.adventures.ee/lost

Kui Lost in Woods start on laupäeval, siis kindlasti tasub kõigil huvilistel Lauluväljakul kohal olla juba reedel, kui toimub Enduro Tallinn GP pidulik avamine ja proloog.

Maxxis FIM enduro maailmameistrivõistluste etapp Enduro Tallinn GP toob Eestisse enduro MM-sarja tippsõitjad. MM-sarjast võtab osa üle 100 sõitja, kuid koos erinevate võistlusklassidega on Tallinnas võistlustules ligi 200 sõitjat.

Enduro Tallinn GP võistluskeskuseks on Tallinna Lauluväljak, kus saab näha ka MM-sarjas olevaid meeskondi, oma telkide all tegutsemas. Lauluväljakul sõidetakse ka reede, 1. juuni õhtul atraktiivne proloog, kus võistlejad saavad sõita mees-mehe vastu. Programm Tallinna Lauluväljakul algab kell 17.30 võistluse piduliku avamisega, peale mida tehakse EV100 raames suur ühispildistamine, kus ühel pildil on koos endised ja praegused endurosõitjad, kes on seltskonna peale kokku võitnud 100 enduro maailmameistrivõistluste medalit. Proloogi start on kell 19.30.

2. ja 3. juunil on kavas pikad enduropäevad, start antakse kell 9.00 ja siis ootavad võistlejaid ees krossitest Maardu krossirajal ja enduro- ning ekstreemtestid Jõelähtmel. Mõlemad päevad lõppevad publikukatsega Lauluväljakul, mille algus on orienteeruvalt 15.30. Laupäeval on Lauluväljakul meelelahutusprogramm, kus jagub tegevust tervele perele. Enduro MM-sarjas toimuvad etapi autasustamised nii laupäeval kui pühapäeval ja selle algus on mõlemal päeval kell 17.30.

Enduro Tallinn GP katsed on publikule tasuta, välja arvatud reedel Tallinna Lauluväljakul toimuv. Pilet Tallinna Lauluväljakule maksab täiskasvanule 10 eurot, õpilastele ja pensionäridele 5 eurot, kuni 7-aastased lapsed pääsevad võistlust vaatama tasuta.

Enduro Tallinn GP ametlik kodulehekülg www.endurotallinngp.com.